EURO 2016 / Franţa a trecut de campioana mondială şi joacă finala

EURO 2016 / Franţa a trecut de campioana mondială şi joacă finala
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de fotbal a Franței va întâlni Portugalia în finala EURO 2016, după ce a învins formația Germaniei cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia, în a doua semifinală a competiției.

Franța a dat dovadă de pragmatism și a fructificat două din erorile apărării germane, prin cel mai în formă jucător al său, Antoine Griezmann (45+2 din penalti, 72), care este golgheterul competiției, cu 6 goluri, și probabil va cuceri ''Gheta de Aur'', depunându-și o candidatură serioasă și pentru titlul de cel mai bun jucător al competiției.

Franța a început meciul în forță și a ratat o mare ocazie de gol prin Griezmann (7), care a șutat din interiorul careului, dar Neuer a respins. După un forcing al echipei gazdă, Germania, deţinătoarea titlului de campioană mondială, a preluat controlul jocului și a masat echipa Franței în propria jumătate de teren, exercitând o presiune constantă la poarta lui Lloris. Ultima parte a primei reprize a aparținut francezilor, care au deschis scorul în prelungirile primei reprize, dintr-un penalty transformat de Griezmann, după un henț stupid comis în propriul careu de Schweinsteiger (45+2).

Franța și-a dublat avantajul după o serie de erori ale apărării germane: Kimmich a pierdut mingea în propriul careu, Pogba a centrat, Neuer a respins mingea, iar Griezmann a împins balonul în poartă (72’).

Kimmich a fost aproape să își răscumpere greșeala, dar șutul său a lovit bara, vinclul porții lui Lloris (74’). Germanii au încercat să revină și au mai ratat câteva ocazii mari (Sane 79’, Mustafi 79’, Hoewedes 82’, Kimmich 90’+3’, Goetze 90’+3’).

Franța a făcut meciul tactic perfect și și-a luat o revanșă după meciurile pierdute în fața Germaniei la CM 1982, 1986 (ambele în semifinale) și 2014 (sferturi de finală).

Finala dintre Franța, campioană europeană în 1984, și Portugalia, finalistă în 2004, va avea loc duminică 10 iulie, pe Stade de France din Saint-Denis, de la ora 22,00 (ora României).

Citit 1190 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iulie 2016 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.