Patricia Țig avansează în turul doi al turneului WTA de la București după un meci cu emoții
Foto: Foto: facebook/BRD Bucharest Open

Patricia Țig avansează în turul doi al turneului WTA de la București după un meci cu emoții
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Jucătoarea gălățeană de tenis Patricia Țig (locul 100 WTA) s-a calificat, marţi,  în optimile de finală la turneul WTA de la Bucureşti, dotat cu premii totale de 226.000 de dolari, după ce a învins-o pe Ioana Mincă (17 ani), scor 7-6 (5), 6-3 în primul tur.

În faţa unei adversare ce se afla la debutul în circuitul profesionist, Patricia Ţig a avut mult de furcă, în special în primul set. Gălăţeanca şi-a făcut singură meciul greu, a jucat slab, cu foarte multe cadouri făcute talentatei Ioana Mincă. Totuşi, în momentele critice, nivelul de concentrare al Patriciei s-a apropiat de cota optimă şi a jucat mult mai aproape de adevăratul său potenţial, reuşind astfel în primul act să salveze trei mingi de set avute de Mincă, apoi să revină în tie-break de la 3-5 şi să se impună.

În setul doi, deşi l-a început deconcentrată, cu două duble greşeli la serviciu ce au însemnat un break, Ţig s-a desprins până la 4-1. A urmat o nouă cădere, Mincă s-a apropiat periculos până la 4-3, dar Ţig nu i-a permis mai mult şi a închis setul şi meciul în următoarele două game-uri.

Prin calificarea în turul doi, Patricia Ţig şi-a asigurat un plus de 30 de puncte în ierarhia WTA. În turul următor, gălăţeanca va juca cu învingătoarea partidei dintre românca Gabriela Ruse (321 WTA, beneficiară a unui wild card) şi Anastajia Sevastova (66 WTA).

 

Citit 1091 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2016 13:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.