Româncele se întorc cu MEDALII de la Mondialul de tineret! Patru dintre ele ajung la Galați

Româncele se întorc cu MEDALII de la Mondialul de tineret! Patru dintre ele ajung la Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Echipa națională feminină de handbal a României a reușit o performanță remarcabilă, câștigarea medaliilor de bronz la Campionatul Mondial de tineret, din Rusia. În finala mică, echipa României a învins, vineri, formaţia Germaniei, scor 26-25 (17-10).

Din echipa României au făcut parte şi patru gălăţence: Andreea Taivan (CSU Danubius Galaţi), Alexandra Dindiligan (U. Cluj), Elena Dache (CSM Bucureşti) şi Daniela Corban (CSM Slatina).

A fost al doilea meci de la acest Mondial între cele două echipe, după cel din grupă încheiat la egalitate (29-29), cu o revenire puternică a nemţoaicelor în utlimele 20 de minute.

Partida pentru locul trei a fost echilibrată în primele 8 minute (scor 3-3), după care româncele, cu Elena Dache în prim plan, s-au desprins până la 7-4 (min. 11). Deşi a pierdut-o din min. 15 pe Ostase, pivotul titular din meciurile anterioare, echipa României a continuat să domine categoric, ajungând să aibă în ultimul minut al primei reprize cel mai mare avans din acest joc, unul de opt goluri.

Acest ritm s-a menţinut până în min. 36 (scor 19-11), dar nici de data aceasta n-am avut parte de un final liniştit, repetându-se scenariul de la partida din grupă. Randamentul ofensiv al româncelor a scăzut şi Germania a început să recupereze ecartul, ajungând să se apropie la 3 goluri (23-20, min. 49). Când mai erau patru minute s-a ajuns la doar plus  2  pentru România, iar în penultimul minut Germania a ajuns la o diferenţă minimă (26-25). Cu 35 de secunde înaintea finalului tricolorele au pierdut posesia, dar au rezistat în defensivă până la capăt şi au câştigat meciul şi medaliile mondiale de bronz. Pentru nouă dintre jucătoarele echipei României este a doua performanţă majoră, după titlul mondial la junioare de acum doi ani, câştigat după o finală tot cu Germania.

Citit 5172 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2016 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.