DEMISIE la vârful FC Metalosport Galați

DEMISIE la vârful FC Metalosport Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dorin Butunoiu, președintele clubului gălățean de fotbal Metalosport și-a dat demisia din această funcție, conform unui comunicat de presă, postat pe site-ul oficial al grupări.

”Sunt mândru că în anul 2011, alături de câțiva oameni inimoși din municipiul Galați, am reușit să readuc la Dunărea de Jos tradiția de decenii a Metalosportului, club care fusese desființat cu 14 ani mai devreme. Cu toate că nu beneficia de vizibilitate, căci anul 2011 este arhicunoscut pentru intrarea Galațiului în istorie prin trofeele câștigate de FC Oțelul, gruparea pentru care am și jucat a obținut în 2014 promovarea în cel de-al treilea eșalon al țării. M-au încercat nenumărate trăiri înaintea, în timpul și după desfășurarea meciurilor, am ajuns chiar să sper că se poate ajunge în Liga a II-a. La fotbal, ca și în alte discipline, dacă nu-ți propui să mergi cât mai sus, rămâi prizonierul mediocrității, or în contextul actual, când dispar branduri uriașe, oricând riști excluderea din fenomen. Cei care mă cunosc nu mai au nevoie să le reamintesc cât de orgolios sunt, dar în viață de multe ori trebuie să faci compromisuri. Pentru ca organismul să-și păstreze funcțiile vitale, cu riscul de a folosi o comparație delicată și poate nepotrivită, apelezi și la amputarea unui braț. Trebuie doar să fii pregătit. Iubesc Metalosportul, nu mi-aș fi închipuit că va veni vremea să mă rup de el, însă astăzi, vineri, 29 iulie 2016, am decis să fac un pas în spate. A nu se înțelege că este un act de lașitate, ci gestul fără de care cel mai probabil n-ar mai exista fotbal în municipiul Galați. Nu pozez în erou, e departe de mine acest gând, dar aceasta este situația reală. La insistențele unor oameni care susțin că doresc binele fotbalului gălățean, demisionez din funcția de Președinte al FC Metalosport Galați și rămâne ca membrii fondatori să decidă soarta clubului în perioada imediat următoare. Rămân cu un mare gol în suflet, dar le transmit celor care se vor ocupa de destinele acestei grupări că, promițând un viitor mai bun pentru FC Metalosport, n-au făcut decât să se îndatoreze. Îmi doresc să-și țină cuvântul și să vedem echipa de seniori într-un eșalon superior. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se arată în comunicat.

Dorin Butunoiu a ținut să precizeze pentru Viața liberă ce l-a determinat să ia această decizie, spunând că problemele au apărut în urma rupturii dintre club și Primărie. ”Prefer ca, în continuare, la Galați, să se facă fotbal, iar clubul să promoveze în acest an în Liga a II-a și, de ce nu, chiar mai sus. Mare parte a banilor, aproximativ 60 la sută, care se cheltuie în cadrul clubului vin de la Primărie. Consider că o relație bună trebuie să fie între cele două părți, iar dacă eu am făcut un pas în spate înseamnă că nu mai eram într-o relație bună cu Primăria și Consiliul Local. Mă interesează ca lucrurile să meargă bine în continuare și nu să distrugă. Pasul pe care l-am făcut este tocmai pentru a face ca acest club să funcționeze în continuare”, a precizat Butunoiu. 

Deși a demisionat din funcția de președinte, Dorin Butunoiu va rămâne ca membru fondator al clubului, acesta menționând că luni, 1 august, urmează să fie stabilită noua conducere a FC Metalosport. 

Citit 7935 ori Ultima modificare Luni, 01 August 2016 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.