HOCHEI. Antrenor şi jucători din Slovacia la Dunărea

HOCHEI. Antrenor şi jucători din Slovacia la Dunărea
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La şedinţa de ieri a Ligii Mol, campioana a fost reprezentată de tehnicianul slovac Julius Penzes * Echipa de hochei Dunărea Galaţi, campioana ultimelor două ediţii ale Ligii Naţionale, intră în linie dreaptă în ceea ce priveşte stabilirea lotului şi a staffului tehnic cu care va aborda următorul sezon


După despărţirea de antrenorul şi jucătorii ucrainieni, la Dunărea se conturează un proiect pe filieră slovacă. Sunt finalizate în mare măsură negocierile cu antrenorul slovac Julius Penzes (foto), care este aşteptat să ajungă astăzi în Galaţi pentru a se alătura lui Marius Trandafir şi Teodor Mocanu în conducerea tehnică. Penzes are 60 de ani şi din 2011 a antrenat în Kazahstan formaţia Ertis Pavlodar, cu care a câştigat trei titluri de campion. Anterior, a fost fost principal în Extraliga din Slovacia, la Zilina.

Deşi nu a semnat încă contractul cu Dunărea, Julius Penzes a avut ieri prima apariţie publică în noua sa postură. În drum spre România, tehnicianul slovac s-a oprit în Ungaria, unde a reprezentat clubul gălăţean, la şedinţa de ieri, antrenorilor echipelor din Liga Mol. Penzes a fost însoţit şi de un hocheist, un portar care vine în probe, conform directorului CSM Dunărea, Mihai Brandabur. De altfel, în Galaţi a ajuns deja şi un alt portar, canadianul Breton Lindoff (32 de ani), ultima oară la formaţia maghiară Dunaujvarosi. După ce Lucian Hangan a ales să plece în Germania, Dunărea rămăsese cu numai doi portari în lot, Radu Viorel şi Bogdan Alexandru Popa.

O altă noutate la ultimele antrenamente o reprezintă fundaşul slovac Erik Bendar (25 de ani), care a jucat sezonul trecut la HC Miercurea Ciuc. Au revenit în Galaţi şi cei doi slovaci care au jucat sezonul trecut la Dunărea, atacantul Robert Krajci şi fundaşul Durkech.

Totodată, astăzi este aşteptat să ajungă în Galaţi şi hocheistul american Phil Bushbacher (26 de ani), ai cărui bunici sunt români din zona Timişoarei şi care are depuse documentele pentru obţinerea cetăţeniei române.

Ceilalţi jucători prezenţi la antrenamente sunt Radu Viorel, Bogdan Popa, Adrian Irimia, Mircea Necula, Anton Popa, Ionuţ Alexandru Munteanu, Alexandru Cristian Munteanu, Botond Flinta, Attila Goga, Tamas Nandor, Szombor Pall, Istvan Nagy, Szabolcs Hildebrand, Bogdan Neagoş, Levente Lorincz, Zoltan Pall şi Szabolcs Szocz.

Altfel, stratul de gheaţă de la Patinoarul Dunărea se apropie de grosimea optimă, astfel că este posibil ca hocheiştii echipei gălăţene să intre duminică la primul antrenament pe gheaţă.

Citit 3385 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 August 2016 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.