O victorie și o înfrângere în primul cuplaj al sezonului la Sala ”Dunărea”

O victorie și o înfrângere în primul cuplaj al sezonului la Sala ”Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Phoenix a reușit a doua victorie consecutivă din acest sezon, scor 68-59, cu CSBT Alexandria.

La volei feminin, CS Universitatea a pierdut, scor 1-3 (18-25, 7-25, 25-23, 23-25), în fața formației Unic Piatra Neamț în cadrul Cupei României. 


 

 

Noua echipă feminină de volei de la CSU, promovată în prima ligă, începe cu un meci în Cupa României, apoi baschetbalistele de la Phoenix au primul joc acasă din Liga Naţională


Într-un oraş cu şapte formaţii în prima ligă, dintre care şase îşi joacă meciurile în Sala Sporturilor „Dunărea”, cuplajele vor deveni obişnuinţă. Primul este programat astăzi, de la ora 15,00, când vor intra pe teren voleibalistele de la CSU pentru primul lor joc oficial al sezonului, în care vor întâlni pe Unic Piatra Neamţ, în Cupa României, cu o săptămână înainte de startul în prima ligă, acolo unde au promovat în acest an.

Încă în aşteptarea unei susţineri financiare de la municipalitatea, CSU s-a confruntat cu probleme în legitimarea celor patru jucătoare venite la echipă în această vară. Pentru taxe la federaţie şi dezlegările de la cluburile de provenienţă, era nevoie de 28.000 lei, sumă din care se făcuse rost cam de o treime, din sponsorizări. Ieri, încă se făceau demersuri pentru rezolvarea problemei, sperându-se ca antrenoarea Ileana Berdilă să le aibă astăzi la dispoziţie pe toate cele 13 jucătoare din lot.

Meci dificil pentru baschetbaliste

După volei, va veni rândul echipei feminină de baschet Phoenix Galaţi să aibă prima apariţie într-un meci oficial în faţa publicului gălăţean, din Liga Naţionale (LNBF). De la ora 18,00, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, Phoenix va juca cu formaţia CSBT Alexandria, într-un meci contând pentru etapa a doua din LNBF.

Gălăţencele vin după o victorie importantă, în deplasare cu ICIM Arad (scor 76-73), dar antrenorul Eugenio Rodrigues şi-a averitizat echipa că urmează un nou meci foarte greu. ”Echipa din Alexandria este mult mai puternică decât anul trecut, cu cinci jucătoare străine experimentate, astfel că se află în cursa pentru primele locuri. Ne așteptăm la un nou meci strâns, care să se decidă în ultimele momente. Sperăm că vom avea suporterii alături de noi şi că ne vor ajuta să câştigăm”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Altfel, echipa masculină a aceluiaşi club trebuia să joace luni, în deplasare, la Olimpic Baia Mare, însă conducerea clubului a anunţat amânarea acestui meci, dar şi al celui de sâmbăta viitoare (acasă, cu CSU Sibiu), în contextul în care unul dintre jucătorii români importanţi din cadrul echipei, Vlaicu, este angrenat în lotul naţional de 3X3 care va evolua la Campionatul Mondial, în perioada 11-15 octombrie, la Guangzhou (China).

Florin Nini, antrenorul echipei masculine, şi totodată, managerul clubului, spune că în această perioadă de repaus va încerca să îşi menţină jucătorii la ritmul competiţional, mai ales că vin deja după o pauză competiţională de două săptămâni. ”Vom încerca să jucăm câteva meciuri amicale, eventual cu echipe care trebuiau să evolueze cu CSM Ploieşti (n.r. - echipa retrasă din campionat). Ne va fi foarte greu, căci se vor aduna multe jocuri în campionat, dar nu puteam risca să jucăm fără Vlaicu, care este unul din autohtonii de bază ai echipei”, a declarat Nini. Următorul meci al Phoenix va avea loc pe 22 octombrie, cu CSM U Craiova, în deplasare.

Citit 1765 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 21:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.