Weekend plin cu meciuri tari, va fi greu ales între cele din acelaşi interval orar

Weekend plin cu meciuri tari, va fi greu ales între cele din acelaşi interval orar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, volei şi hochei în Galaţi, plus handbal la TVR 1, care se dispută la concurenţă, la ore apropiate

La fel e şi duminică, cu fotbal feminin şi futsal

Pasionaţii de sport din Galaţi au parte în acest weekend de o ofertă bogată în evenimente atractive, cu trei meciuri de primă ligă în program, alături de altele din eşaloanele secunde.

Unul dintre capetele de afiş îl reprezintă startul în campionatul Diviziei A1 de volei pentru echipele masculine, ce oferă ocazia de a vedea pentru prima dată, la un joc oficial, cum arată Arcada Galaţi în noua formulă a lotului, după cele cinci transferuri perfectate în presezon. Formaţia antrenată de Nicu  Harabagiu şi Marian Apostu, care are ambiţii maxime pentru acest sezon (câştigarea titlului de campioană), va juca în prima etapă, la Sala “Dunărea”, astăzi, de la ora 17.00, în compania formaţiei CSM Bucureşti. Prin prisma obiectivelor şi a evoluţiilor din turneele de verificare, Arcada porneşte ca mare favorită în acest meci. Pentru acest prim examen, Arcada beneficiază deocamdată de serviciile a 12 dintre cei 14 jucători din lot. Bulgarul Gradinarov a avut ceva probleme de sănătate, dar se speră în recuperarea sa până la ora meciului, în timp ce Radovici încă nu şi-a revenit complet după serioasa accidentare din finalul sezonului trecut.

Hocheiştii, meci tare în Liga Mol

Oarecum la concurenţă cu partida de volei din punctul de vedere al orei de începere (18.00), la Patinoar va avea loc un meci din Liga Mol, de asemenea de mare atracţie. Dunărea Galaţi va întâlni pe MAC Budapesta, liderului clasamentului până acum câteva zile (acum e pe trei, la două puncte de ocupanta primului loc, DVTK Miskolci), în faţa căreia va încerca să obţină o nouă victorie, după spectaculoasa reuşită de duminica trecută, din deplasare (3-3, 4-3 în prelungiri) în faţa aceluiaşi adversar.

Aceasta partidă ar putea însemna revenirea ucraineanului Vitali Donika în echipa gălăţeană, Mihai Brandabur, directorul clubului, spunând că s-au efectuat ultimele formalităţi şi legitimarea căpitanului din sezonul trecut a fost înregistrată la federaţie. De asemenea, va fi pentru prima dată când publicul gălăţean îl va putea vedea evoluând pe slovacul Rastislav Gaspar, căruia i s-au rezolvat problemele cu viza medicală. În schimb, pe lângă câţiva hocheişti cu probleme medicale, nu va putea evolua Alexandru-Cristian Munteanu. Spre finalul ultimul meci jucat în Liga Mol, cel de luni de la Ferencvaros, acesta a avut o ieşire violentă, iar în altercaţia cu un adversar a nimerit cu pumnul în arbitru, pentru care a fost suspendat opt partide din aceasta competiţie.

Apoi, pentru Dunărea vor urma, duminică (ora 18.00) şi luni (ora 11.00), două partide uşoare în campionatul intern, cu Sportul Studenţesc. Din ziua imediat următoare va începe o nouă serie foarte solicitantă: marţi şi miercuri (ambele de la 18.30) se va juca, tot pe teren propriu, cu HSC Miercurea Ciuc, meciuri care vor conta atât pentru Liga Naţională cât şi pentru Liga Mol; joi se va pleca spre localitatea poloneză Tychy, unde, vineri, sâmbătă şi duminică, Dunărea va disputa cele trei partide din Cupa Continentală.

Handbalistele, televizate

Cele două evenimente din Galaţi menţionate vor avea concurenţă şi din partea TVR 1, unde va fi transmis, de la ora 16.00, meciul de handbal feminin din Liga Naţională de la Craiova, dintre formaţia locală SCM şi CSU Danubius. Deşi fără victorie până acum, echipa gălăţeană a arătat în ultimul meci disputat, cel cu Dunărea Brăila, când a pierdut în ultima secundă, că este în creştere şi are potenţial pentru a spera la un rezultat pozitiv în partida de astăzi. Optimismul din chipa gălăţeană este alimentat şi de fortificarea recentă a lotului prin transferurile ex-gălăţencei Daciana Curtean, ultima dată la CSM Ploieşti, şi Emilia Anghel, în sezonul trecut la Ştiinţa Bucureşti.

Astfel, avem handbal la tv de la ora 16.00, volei la Sala „Dunărea” de la 17.00 şi hochei de la 18.00, greu de ales pentru cei care simpatizează toate cele trei echipe.

Tot la Craiova au făcut deplasarea şi voleibalistele de la CS Universitatea, care le vor întâlni astăzi, de la ora 18.00, pe localnicele de la SCM Universitatea, în etapa inaugurală din campionatul primului eşalon. Gălăţencele au deplasat 11 jucătoare, cu care antrenoarea Ileana Berdilă crede că poate fi obţinut un rezultat bun, mai ales că oltencele reprezintă o echipă abordabilă, care în sezonul trecut a driblat în ultimul moment retrogradarea.

Astăzi, în Galaţi, va mai avea loc un eveniment sportiv. De la ora 12.00, în Sala „Dunărea” se va disputa meciul de handbal al echipelor masculine CSU Danubius şi CSM Botoşani, contând pentru eşalonul al doilea, etapa a treia. Până în prezent, echipa noastră nu a obţinut nicio victorie şi speră că prima va veni astăzi.

La concurenţă şi duminică

Duminică, tot la Galaţi, din nou se cam suprapun două evenimente. De la ora 11.00, pe Stadionul „Dunărea”, va avea loc loc meciul de fotbal feminin din liga secundă dintre FC Universitatea şi Armonia Fălticeni (jud. Suceava), iar de la ora 12.00, la Sala „Dunărea”, se dispută o partidă contând pentru etapa şaptea din Liga I de futsal. Se întâlnesc United Galaţi, echipă fără înfrângere până acum (patru victorii şi un egal, o etapă a stat), şi penultima clasată, Clujana Cluj.

Citit 2050 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2016 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.