Weekend cu MECIURI de handbal, futsal şi baschet
Foto: Foto Sonia Baciu

Weekend cu MECIURI de handbal, futsal şi baschet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

CSU Danubius, meci televizat cu HCM Rm. Vâlcea * Fetele de la Phoenix închid weekendul sportiv


Ziua de astăzi debutează cu un cuplaj handbalistic. De la ora 13,30, la Sala „Dunărea”, echipa masculină de handbal CSU Danubius Galaţi (antrenor Florin Andronic) primeşte vizita echipei a doua a Clubului CSM Bucureşti. Aflată într-o bună formă sportivă, „studenţii” pornesc favoriţi în adjudecarea victoriei. Întâlnirea contează pentru etapa a şaptea a eşalonului secund, ultimele două partide fiind câştigate de echipa noastră.

De la ora 16,00, handbalistele de la CSU Danubius îşi vor măsura forţele cu o echipă care a făcut istorie în handbalul internaţional – CSM Rm. Vâlcea. Cum actuala formaţie nu mai are în componenţă jucătoare de mare valoare, gălăţencele au şansa lor de a obţine a treia victorie consecutivă, după succesul de acasă, cu Cluj, respectiv, cel din deplasare, de la Deva.

Partida va fi arbitrată de cuplul Georgian Răducu/Răzvan Voicu (Buzău) şi va fi televizată de postul TVR 1.

Imediat după încheierea acestui meci, de la ora 18,00, va începe o partidă de futsal. Protagoniste sunt echipele de tineret (Under 19) ale United Galaţi (antrenori Cristian Ştefu şi Alexandru Tănăsilă) şi Viitorul Buzău.

În formaţia gălăţeană vor evolua şi câţiva jucători tineri care pînă mai ieri făceau parte din lotul primei echipe United, participantă în Liga I, plus o serie de tineri talentaţi şi dornici de a face performanţă. 

Duminică, de la ora 17,00, echipa feminină de baschet Phoenix va juca cu nou-promovata Sirius Tg. Mureş, într-un meci contând pentru etapa a opta din Liga Naţională (LN).

Phoenix abordează această partidă de pe locul al cincilea, cu 11 puncte (7 meciuri), în timp ce Sirius se află pe ultimul loc din clasament (5 puncte din cinci jocuri).

Cele două formaţii s-au mai întâlnit în presezon, într-un turneu amical, la Tg. Mureş, când Sirius s-a impus, însă echipa gălăţeană nu era în formula actuală şi completă, ceea ce face ca în meciul de duminică Phoenix să fie favorita, atât prin prisma locului în clasament, cât şi a lotului.

Din componenţa lotului mureşean face parte şi americanca Cherise Daniels, care a evoluat la Galaţi în sezonul 2013-2014, primul an al Phoenix în LNBF.

Echipa masculină a Phoenix a pierdut, scor 76-93 (33-47), cu BC Timișoara, în meciul disputat vineri seară în cadrul etapei a şaptea din LN și se menține pe locul 11 (de altfel ultimul, deoarece CSM Ploiești aflată pe locul 12 s-a retras din competiție).   

Realizatorii echipei gălățene au fost: Bojovici 22 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Pesic (14+5+3), Guțoaia (11+3+2), Waters (11+5+7), Milovanovici (9 p+1 pasă), Vlaicu (5+4+1), Petică (2+5+2) și Pârlog (2 puncte). 

Citit 2446 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.