HANDBALISTELE de la CSU Danubius au astăzi ultimul meci acasă din acest an

HANDBALISTELE de la CSU Danubius au astăzi ultimul meci acasă din acest an
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Formaţia gălăţeană, victorioasă în trei din ultimele patru partide, vrea să confirme cu un nou success astăzi, în meciul cu CSM Bistriţa, din etapa a 11-a din Liga Naţională


Echipa de handbal feminin CSU Danubius are astăzi ocazia să confirme şi în faţa publicului gălăţean creşterea valorică din ultima perioadă, demonstrată şi prin importanta victorie din deplasare, de etapa trecută, cu Măgura Cisnădie. Formaţia gălăţeană va juca în Sala Sporturilor „Dunărea”, de la ora 17.00, cu CSM Bistriţa, echipă care a dovedit prin rezultatele de până acum (locul 6) că este una redutabilă.

Partida contează pentru etapa a 11-a din Liga Naţională, ultima programată în acest an, campionatul urmând să se întrerupă apoi pentru a-i permite echipei naţionale un stagiu de pregătire înaintea Campionatul European din decembrie.

Antrenorul Valeriu Costea spune că echipa sa este obligată să câştige acest meci, atât pentru a urca în clasament (acum ocupă locul 11, cu 8 puncte), cât şi pentru a-şi lua rămas bun de la suporteri cu o victorie, la ultimul meci oficial din acest an în faţa acestora. „Trebuie să legăm două victorii la rând, lucrurile în clasament ne forţează să reuşim asta. În plus, ultima impresie este cea care contează, astfel că ultima întâlnire din acest an cu publicul gălăţean ar fi bine să se încheie fericit”, a spus tehnicianul gălăţean.

Fără Daciana

Pe lângă valoarea adversarului, echipa gălăţeană mai are de trecut şi peste un impediment important, absenţa coordonatoarei de joc Daciana Curtean Balaban. Victoria de la Cisnădie a fost plătită scump în ultimele secunde, când arbitrii i-au acordat destul de uşor „centrului” echipei gălăţene cartonaşul roşu şi apoi pe cel albastru. Memoriul făcut la federaţie a fost zadarnic, sancţiunea a fost menţinută şi astfel Daciana Balaban este suspendată pentru jocul de astăzi.

Cel mai probabil, rolul acesteia în angrenajul echipei va fi luat de macedoneanca Elena Livrinikj, care are ocazia să-şi ofere drept cadou pentru aniversarea de ieri a zilei de naştere o evoluţia la cote înalte şi un rezultat pe măsură.

În aceste condiţii, CSU Danubius va evolua în aceeaşi formulă ca în partida de acasă cu Dunărea Brăila, când a jucat foarte bine, dar a pierdut printr-un gol primit în ultima secundă, un motiv în plus pentru antrenorul Valeriu Costea să aştepte cu optimism acest meci: „Cu Brăila nu o aveam pe Daciana şi am făcut un meci foarte bun, deci putem. Chiar dacă va un meci foarte greu, cu un adversar puternic, cu încredere şi concentare putem câştiga. Nimic nu este imposibil, am arătat asta şi la Cisnădie”.

Citit 1228 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2016 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.