Hocheiștii de la Dunărea vor juca marea finală în Cupa României

Hocheiștii de la Dunărea vor juca marea finală în Cupa României
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa de hochei Dunărea Galați, campioana ultimelor două ediții ale Ligii Naționale, a câștigat și al doilea meci din Grupa A la turneul Cupei României, 6-3 cu Steaua, obţinând astfel calificarea în finala mare a competiţiei.

Emoţiile s-au prelungit până în a doua parte a reprizei secunde. În prima parte, deşi dominarea echipei gălăţene a fost destul de accentuată (16-7 raportul şuturilor), portarul stelist Catrinoi a reuşit să menţină scorul echilibrat, Dunărea întrând la prima pauză doar cu avantaj minim, 1-0 în urma golului marcat de Lorincz (pasa decisivă Krajci) în min. 4, în superioritate numerică.

Steaua a mai rezistat aproape zece minute din repriza a doua, până când Rusnak a marcat pentru 2-0, în min. 30. Apoi, Dunărea s-a desprins, ajungând să intre la a doua pauză cu un avans confortabil, scor 5-0, după ce au mai înscris Lorincz (de două ori) şi Krajci.

În repriza a treia au venit şi golurile celor de la Steaua, s-a ajuns la 5-2 în min. 46, iar apoi Donika a tăiat elanul revenirii echipei bucureştene prin golul de 6-2. Ultimul  gol al meciului a fost reuşit de stelişti, în min. 54.

În celălalt meci al zilei, decisiv pentru stabilirea echipei calificate în marea finală din Grupa B, HSC Miercurea Ciuc (locul 2 în Liga Naţională) a reuşit o mică surpriză, învingând echipa gazdă a turneului şi totodată liderul clasamentului în campionat, Corona Braşov, cu 2-1.

Finala mică, pentru locul 3, se va disputa vineri de la ora 15.00, între Progym Gheorgheni  şi Corona. Marea finală dintre Dunărea şi HSC Miercurea Ciuc se va disputa tot vineri, de la ora 19.00, urmând să fie transmisă în direct de Digisport 3.

Citit 3258 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.