CE VICTORIE! Hocheiştii de la DUNĂREA s-au specializat în reveniri impresionante şi meciuri dramatice
Foto: Foto Adrian Ursache

CE VICTORIE! Hocheiştii de la DUNĂREA s-au specializat în reveniri impresionante şi meciuri dramatice
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Echipa de hochei Dunărea Galați a reușit o victorie de senzaţie, scor 7-6 după prelungiri, în deplasare, cu Dunaujvarosi (DAB), partidă disputată miercuri seară şi contând pentru Liga Mol.

DAB a condus cu 1-0, apoi gălăţenii au preluat conducerea prin golurile marcate de  Buschbacher şi Rusnak, iar cu 24 de secunde înainte de prima pauză gazdele au egalat la 2.

În repriza a doua echipa maghiară a făcut pasul în faţă, a condus cu 4-2, iar Dunărea a replicat rapid şi a făcut 4-4 prin Pal Zsombor şi Lorincz, dar DAB a mai înscris o dată şi la ultima pauză s-a intrat cu 5-4. În minutul 53 s-a ajuns la 6-4, iar cei de la Dunărea au revenit din nou, au înscris prin Hildebrand şi apoi prin Krajci, împingând astfel meciul în prelungiri, după emoţii uriaşe: cei de la Dunaujvarosi au înscris la ultima fază, arbitrii au ajuns la analiza video şi nu au validat golul pentru că pucul intrase în poartă după ce s-a terminat timpul de joc. În repriza suplimentară, Dunărea a rezistat aproape două minute în inferioritate numerică şi apoi a marcat golul victoriei care-i aduce două puncte în clasament, prin Robert Krajci.

Această victorie este una impresionantă prin condiţiile în care a fost obţinută: antrenorul Marius Trandafir nu a putut folosi mulţi jucători importanţi, absenţi din cauza accidentărilor, iar arbitrajul a fost cam favorabil gazdelor. În plus, în repriza a doua Zoltan Pal a primit pedeapsă de meci, iar din acel moment Dunărea a evoluat aproape numai în două linii!

Reamintim că vineri seară, Dunărea a câştigat finala Cupei României tot după o revenire uimitoare, de la 0-3 înaintea ultimei reprize, apoi de la 3-4 şi 4-5, iar arbitrii au avut şi atunci nevoie de ajutorul înregistrării video, pentru validarea golului victoriei.

În clasamentul Ligii Mol, Dunărea este pe locul 7, cu 37 de puncte, cu 5 mai mult decât Ferencvaros, echipă aflată pe locul 9, dar cu trei meciuri mai puţin jucate. În play-off se califică primele opt clasate.

Citit 4013 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2016 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.