CAMPION, în sprijinul semenilor! Deţinătorul centurii europene şi-a oferit mănuşile de box la licitaţie pentru a salva viaţa unei prietene

CAMPION, în sprijinul semenilor! Deţinătorul centurii europene şi-a oferit mănuşile de box la licitaţie pentru a salva viaţa unei prietene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţeanca Simona Elena Petrică are nevoie de peste 30.000 de euro pentru o a treia operaţie, iar pugilistul Cristian Ciocan, campion european WBO, oferă o pereche de mănuşi cu autograf pentru a o ajuta să strângă banii necesari.

În ring este un dur, nici nu se poate altfel când este vorba de box şi are ca obiectiv centura cu diamante, cea de campion mondial la categoria grea. Dincolo de arena sportivă, Cristian Ciocan pare un alt om, uriaş nu doar din punct de vedere fizic. Vocea blândă, dar mereu fermă, este unul din aspectele care începe să-i arate şi cealaltă latură: un mare sufletist, campion al altruismului. Nu rămâne doar la vorbe, trece mereu la fapte, iar una dintre acestea se află în derulare în acest zile.

Tânăra gălăţeanca Simona Elena Petrică, a cărei poveste de viaţă aţi citit-o şi în ediţia de sâmbătă-duminică, 13-14 ianuarie, în pagina Familia, are nevoie de bani mulţi pentru a face o nouă încercare de a scăpa de o tumoră în zona creierului, de a trăi, iar Cristian Ciocan n-a ezitat să o ajute. Dincolo de alte aspecte, a iniţiat şi o acţiune publică: a scos la licitaţie o pereche dintre mănuşile sale de box, cu autograf desigur, banii urmând să ajungă direct în contul Simonei.

Cristi a intrat în ultimele trei săptămâni ale meciului cu englezul David Price (4 februarie, la Londra), o partidă care, dacă o câşţigă, îl poate aduce în postura de a lupta până la sfârşitului anului pentru titlul mondial. Astfel, valoarea mănuşilor licitate acum poate creşte exponenţial, să fi aparţinut unui challenger la titlul mondial sau poate chiar unui campion al lumii. „Dacă va fi să iasă victorios din ring la Londra, intenţionează să scoată la licitaţie şi mănuşile din acel meci”, ne-a spus Lăcrămioara Ciocan, soţia pugilistului.

O nouă şansă, în Germania

Simona Elena Petrică (30 de ani), absolventă de ASE cu master, a fost diagnosticată în urmă cu şapte ani cu o tumoră hipofizară în zona creierului. A urmat o primă intervenţie chirurgicală, i s-a spus că a fost un succes, dar de fapt tumora nu fusese înlăturată în totalitate. În timp, a ajuns din nou la dimensiuni alarmante, a urmat o nouă operaţie, dar din cauza urmelor primei intervenţii tumora tot nu a putut înlăturată complet. A încercat şi radiochirurgia cu radiatii Gamma Knife, dar nu a avut efectul scontat. Acum, tumora are o dimensiune de aproximativ 3 cm. Medicii romani nu au mai găsit o altă soluţie, spunând că o a treia operaţie nu poate fi realizată din cauza localizării acestei tumori şi a riscurilor majore pe care le implică.

Simona nu a renunţat la lupta pentru viaţă, a căutat şi a găsit o posibilă nouă şansă. Profesorul Rudolf Falbush, Director al Centrului de Neurochirurgie endocrina din Hannover, Germania, specialist în astfel de cazuri, i-a răspuns că vede şanse de reuşită la o eventuală operaţie acolo, în luna martie. Eventuală, pentru că se ridică la minimum 32.000 de euro costurile intervenţiei, bani pe care Simona nu-i are.

Cristian Ciocan şi mulţi oameni de suflet au convingerea că pot strânge această sumă. Una din modalităţi o reprezintă licitaţiile online, de pe Facebook, din grupul „Impreuna pentru Simona”. Acolo este găzduită şi licitaţia pentru mănuşile pugilistului gălăţean, care se va încheia marţi, 17 ianuarie, la ora 23.00.

Pot fi făcute şi donaţii directe, în următoarele conturi bancare, deschise la Banca Comercială Română pe numele Petrică Simona Elena:

Cont IBAN LEI: RO28RNCB0705060783300006

Cont IBAN EURO: RO98RNCB0705060783300007

Cont IBAN DOLARI: RO71RNCB0705060783300008

Citit 8591 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2017 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.