"Standing ovation" pentru Lakosil la ultimul său meci pentru Dunărea

"Standing ovation" pentru Lakosil la ultimul său meci pentru Dunărea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Valorosul portar ceh Vlastimil Lakosil a plecat de la Dunărea, duminică seara jucând ultimul său meci pentru campioana României, cel din Liga Mol cu MAC Budapesta, scor 1-7.

Lakosil a primit o ofertă atractivă de la echipa britanică Hull Pirates, iar cei din conducerea clubului gălăţean l-au lăsat să plece, în condiţiile în care există posibilitatea ca Dunărea să nu prindă loc de play-off în Liga Mol, variantă în care portarul ceh ar fi putut ajunge în situaţia de a nu mai avea în ce meciuri să joace după 4 februarie, când echipa gălăţeană termină sezonul regulat în competiţia menţionată. Reamintim că Lakosil nu poate juca în Liga Naţională pentru Dunărea, regulamentul federaţiei obligând cluburile să folosească doar portari români.

În partida de duminică, MAC a dominat categoric, proporţiile scorului fiind reduse de o nouă evoluţie foarte bună a lui Lakosil. Jocul a fost unul disputat în condiţii speciale pentru Dunărea, la 24 de ore distanţă de solicitantul meci din deplasare cu cei de la Corona Braşov (înfrângere cu 6-5, golul decisiv fiind marcat în penultimul minut). În partida de la Braşov, fundaşul Erik Bednar a suferit o accidentare serioasă şi a ajuns la „Urgenţe”, iar echipa a plecat târziu de la spital şi a ajuns în Galaţi abia în dimineaţa meciului cu MAC, în jurul orei 4.30. După o noapte „dormită” în autocar  şi doar câteva ore rămase pentru odihnă, hocheiştii de la Dunărea au intrat vlăguiţi pe gheaţă, n-au putut să „dea din picioare”, iar cei de la MAC au profitat din plin, fără opoziţie fizică părând din altă lume, în special la capitolul viteză.

Precedentele două dispute dintre cele două echipe au fost echilibrate: Dunărea a câştigat la Budapesta cu 4-3, în prelungiri, iar MAC s-a impus la Galaţi cu 3-1.

La mijlocul ultimei reprize, antrenorul Marius Trandafir l-a scos din joc pe Lakosil, oferindu-i astfel un moment special pentru a fi ovaţionat de public la despărţirea de Dunărea. De altfel, a fost la superlativ reacţia publicului - mai numeros ca de obicei - la momentul greu prin care a trecut Dunărea, echipa fiind susţinută frenetic aproape după fiecare gol primit.

Următorul meci al echipei gălăţene va avea loc marţi, 17 ianuarie, de la ora 18.00, cu SC Miercurea Ciuc, tot la Galaţi. Partida va conta atât pentru Liga Naţională, cât şi pentru Liga Mol, în această din urmă competiţie Dunărea coborând pe locul 9, la un singur punct în urma ocupantei poziţiei a opta, ultima calificantă în play-off. În Liga Naţională, Dunărea este pe 4 şi încearcă să recupereze ecartul de 9 puncte faţă de SC Miercurea Ciuc, echipă aflată pe locul 2.

Citit 2456 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.