DUBLĂ CONFRUNTARE | Dueluri voleibalistice Galaţi versus Bacău. Arcada şi CSU joacă cu echipele aceluiaşi club

DUBLĂ CONFRUNTARE | Dueluri voleibalistice Galaţi versus Bacău. Arcada şi CSU joacă cu echipele aceluiaşi club
Voleibaliștii de la Arcada Galați salutându-și publicul (Foto Sonia Baciu)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prima ligă de volei, atât la masculin cât şi la feminin, programează în acest weekend o dublă confruntare Galaţi - Bacău. Băieţii de la Arcada joacă acasă, iar fetele de la CSU în deplasare, ambele cu echipele Ştiinţa Bacău.

Echipa masculină Arcada, aflată pe locurile 2-3 în Divizia A1 la egalitate de puncte cu VM Zalău, porneşte mare favorită în disputa cu Ştiinţa Bacău, programată astăzi în Sala „Dunărea”, de la ora 17,00. Echipa oaspete se situează în partea inferioară a clasamentului (locul 9 din 12 echipe) şi în mod normal nu ar trebui să poată pune probleme, mai ales că Arcada este într-o creştere a formei sportive, demonstrată şi de victoria de la mijlocului săptămânii de pe terenul campioanei SCMU Craiova, în Cupă, cu 3-1.

Încep meciurile cu miză uriaşă

Arcada se află într-o perioadă încărcată, cu meciuri multe şi importante într-un interval scurt de timp. După jocul de astăzi, va fi o doar o singură zi de pauză înaintea următorului meci de campionat, care se va disputa luni, tot la Galaţi (ora 17,00), cu Explorări Baia Mare. Apoi va fi o săptămână de răgaz înaintea a trei partide foarte importante pentru atingerea celor două obiective, câştigarea titlului de campioană şi a „Cupei României”: pe 8 februarie, la Galaţi, returul din semifinala de Cupă cu SCMU Craiova, meci urmat de derbiurile cu celelalte două echipe cu pretenţii la primul loc, cu VM Zalău acasă (11 februarie) şi Steaua (ocupanta primului loc cu două puncte avans), în deplasare, pe 18 februarie.

Filip Despotovski, căpitanul echipei, crede că se poate ieşi cu bilanţ maxim din această serie, spunând că fiecare jucător trebuie să demonstreze că Arcada are cel mai valoros lot.

„În campionat, ne aşteaptă meciurile grele. După aceste două jocuri de la Galaţi, îi aşteptăm pe Zalău acasă, trebuie să mergem la Steaua, apoi iar deplasare la Craiova, de data aceasta în campionat. Dar avem echipă care poate câştiga tot, cu 14 jucători, pot să spun că cei mai buni. Sunt 14 jucători care pot să intre în orice moment să facă diferenţa pe teren”, a declarat coordonatorul echipei gălăţene.

Safonov, aproape de plecare

Adus la Arcada cu mari speranţe, rusul Alexander Safonov nu a confirmat, iar revirimentul tot aşteptat de antrenori nu a venit. La Craiova, în Cupă, nu a făcut deplasarea, iar la ultimele antrenamente a participat mai mult cu privirea, atitudinea acestui aducându-l în prag de reziliere a contractului. „În această situaţie, facem demersuri pentru o despărţire amiabilă. Oricum, cale de întoarcere nu mai există”, ne-a spus managerule echipei, Mirel Zaharescu.

CSU, cu a doua şansă

Altfel stau lucrurile în competiţia feminină, unde duelul de astăzi între voleiul gălăţean şi cel băcăuan le are mari favorite pe fetele de la Ştiinţa Bacău, ocupantele locului doi. „Vom încerca să ţinem cât mai aproape de fosta campioană”, ne-a spus antrenoarea Ileana Berdilă. Întâlnirea începe la ora 17,00, gălăţencele mergând la Bacău în ziua meciului. CSU ocupă locul 11, penultimul, cu 5 puncte.

Citit 1268 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.