Decizia aleşilor locali. VIN BANII de care cluburile aveau nevoie ca de aer
Foto: Foto Sonia Baciu

Decizia aleşilor locali. VIN BANII de care cluburile aveau nevoie ca de aer
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În şedinţa Consiliului Local (CL), care a avut loc joi seara, s-a adoptat o hotărâre de mare importanţă pentru echipele sportive gălăţene ce evoluează în prima ligă, în urma căreia vor primi sprijin financiar chiar dacă bugetul local nu a fost aprobat.

Este vorba de o modificare în Regulamentul privind finanțarea de la bugetul local a unor activități desfășurate de structurile sportive, conform cărei cluburile de prim eşalon pot primi imediat în fiecare lună a 12-a parte din suma totală pe care au avut-o alocată în anul precedent.

"În cazul în care bugetul local al municipiului Galați nu este aprobat, în baza solicitărilor, pentru structurile sportive care au competiții în desfășurare în Liga Superioară (a ramurei de sport), se pot acorda sume în limita a 1/12 pe lună din bugetul acordat în anul precedent, până la aprobarea bugetului", acesta este paragraful din hotărârea de CL adoptată joi, care înseamnă enorm pentru şase dintre cele şapte echipe gălăţene de primă ligă. Excepţia o reprezintă echipa feminină de volei, care nu va beneficia de această hotărâre pentru că nu a avut finanţare de la CL anul trecut.

Din Primărie ni s-a transmis că toate formalităţile legale sunt aproape rezolvate şi în foarte scurt timp cluburile îşi vor putea primi banii respectivi.

De foarte mult timp, echipele gălăţene aveau mari probleme în primele luni ale fiecărui an, pentru că, până la adoptarea bugetului local, nu puteau primi nimic de la municipalitate şi nu aveau cu ce să-şi susţină activitatea la parametri decenţi. În anii precedenţii, cluburile au primit primii bani de cele mai multe ori în aprilie, astfel că în primele trei luni unele dintre ele nu au avut cu ce să achite salariile sportivilor.

"Pentru noi, cluburile, decizia este ca aurul"

Reprezentanţii cluburilor spun că această decizie îi ajută enorm. “Este aur pentru noi. În primele luni ale fiecărui an cam toate cluburile au cel mai concentrat program competiţional, cu multe deplasări şi costurile de rigoare ce se adună. Acum avem cum să le facem faţă, plus că putem plăti salariile sportivilor, aspect important când ai pretenţia să le ceri randament la meciuri, mai ales la cele importante”, a spus Dan Pantea, preşedinte al asociaţiei ce are echipa feminină de handbal CSU Danubius în Liga Naţională.

Florin Nini, preşedinte al clubului de baschet Phoenix ce are atât echipa masculină, cât şi cea feminină, în Liga Naţională, spune că un aspect important al acestei decizii este că rezolvă pe termen lung o problemă serioasă. “În primele luni ale fiecărui an sunt meciuri importante pentru atingerea obiectivelor, iar noi, de mulţi ani, le abordam deseori cu nemulţumiri în loturi pentru că ajungeam la restanţe salariale semnificative faţă de sportivi. Abia din aprilie începeam să respirăm, până atunci funcţionam sufocaţi, în fiecare an se repeta această problemă. Partea şi mai bună este că această hotărâre de CL nu rezolvă doar o problemă de moment, ci şi pentru anii următori, de acum putem fi sprijiniţi încă din ianuarie. Transmit aprecierea şi mulţumirile noastre autorităţilor municipale, care au demonstrat că se preocupă de soarta noastră, că le pasă de sportul de mare performanţă”, a spus Nini.

Cele şase echipe beneficiare sunt cele de baschet (masculin şi feminin) Phoenix, handbal feminin CSU Danubius, volei masculin Arcada, futsal United şi de hochei, Dunărea.

Citit 3737 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Februarie 2017 07:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.