Dunărea a pierdut la limită primul meci al semifinalei, pe fondul unui arbitraj scandalos
Foto: Foto Sorin Pană

Dunărea a pierdut la limită primul meci al semifinalei, pe fondul unui arbitraj scandalos
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de hochei Dunărea Galaţi a pierdut, scor 3-4, în deplasare, primul meci cu Corona Braşov din semifinalele Ligii Naţionale.

Rezultatul este dureros pentru hocheiştii gălăţeni şi suporterii acestora, în condiţiile în care Dunărea a avut o evoluţie bună şi a condus cu 1-0 şi 3-2.

Jucătorii gălăţenii au luptat admirabil în condiţiile unui arbitraj execrabil al slovacului  Jura Branislav. Corona a avut nu mai puţin de 14 superiorităţi numerice, apărarea gălăţeană încasând doar două goluri în astfel de momente. Mai mult, Dunărea a reuşit să înscrie golul de 3-2 având un jucător mai puţin pe gheaţă. De partea cealaltă, echipa gălăţeană a avut doar două superiorităţi numerice, raportul eliminărilor fiind elocvent pentru a sublinia felul în care au luptat hocheiştii de la Dunărea în acest meci.

Un prim moment important s-a produs spre finalul primei reprize, când canadianul Clarke a sărit la bătaie asupra lui Georgescu, jucătorul echipei gălăţene nu a ripostat, a căzut, iar hocheistul de la Corona şi-a arătat bărbăţia lovind în neştire pe cineva care nu se apără. Au intervenit şi ceilalţi, din bătaia generală ieşind rău tot echipa gălăţeană din punct de vedere al eliminărilor: trei de la Dunărea, doi de la Corona. Jocul s-a reluat după multe minute cu braşovenii în patru contra trei, superioritate numerică care a adus golul de 2-1 pentru gazde.

Repriza secundă a fost începută cu Dunărea mult mai agresivă, presingul acesteia reducând mult din potenţialul Coronei şi a fost răsplătit prin golul de 2-2 marcat de Durkech, scor la ultima pauză pe fondul dominării gălăţene chiar şi în condiţiile amintite.

Phill Bushbacher a adus tăcerea absolută a spectatorilor braşoveni prin golul de 3-2 pentru Dunărea, dar, la una din numeroasele noi eliminări, Dunărea a fost egalată, iar apoi, pe un contraatac, Corona a înscris şi golul care s-a dovedit a fi cel al victoriei. Echipa gălăţeană nici măcar nu a avut şanse prea mari de a forţa egalarea spre final, din aceleleaşi motive, a avut încă o eliminare cu 1 minut şi 50 de secunde.

Mai amintim două din isprăvile arbitrului slovac: Adrian Irimia a fost lovit cu pucul în piept, a căzut lat, iar jocul a fost lăsat să continuie; Rusnak a fost lovit de o crosă în faţă, a rămas întins pe gheaţă, dar jocul a continuat cu atacuri ale Coronei (5 la 3!!!), iar abia după prima oprire a meciului a dictat eliminare la Corona (dacă se dădea gol, cum o mai dădea ?!).

Mâine, o nouă zi, un nou meci (tot ora 18.30), o nouă şansă pentru Dunărea de a aborda partidele 3 şi 4 din weekend, de la Galaţi, de la un sc or general avantajos. 

Citit 1942 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2017 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.