Phoenix, final de senzație cu Dinamo
Foto: Phillip Miller, unul dintre „artizanii” victoriei cu Dinamo

Phoenix, final de senzație cu Dinamo
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Baschetbaliștii gălățeni de la Phoenix au început cu dreptul lupta pentru play-off-ul Ligii Naționale, după o revenire spectaculoasă. Phoenix a câștigat, scor 85-78 (31-48), partida din deplasare cu formația Dinamo, oponenta directă pentru ultimul loc calificabil.

Prima parte a meciului a fost dominată clar de echipa bucureșteană, care a condus chiar și la o diferență de 19 puncte, în minutul 21. Gălățenii au reușit să reducă din ecart, în finalul sfertului al treilea, la 10 puncte (62-72), ca apoi să se apropie periculos de dinamoviști, la doar 5 puncte, 69-74, min 33. Scorul a fost „înghețat” pentru câteva minute bune, pe seama ratărilor de ambele părți. Gălățenii au respectat indicațiile lui Florin Nini și au reușit performanța de a veni de la -19 la -1 punct, iar în ultimele patru minute nu le-au mai dat nicio șansă dinamoviștilor, cu o serie de zece puncte la rând.

Phillip Miller consideră că apărarea a fost cea care le-a pus probleme în prima parte a meciului, iar nivelul de concentrare mai ridicat a făcut diferența. „Am luptat din greu în a doua parte a meciului. Aveam nevoie să jucăm mai mult și mai bine pe apărare. Antrenorul nostru ne-a dat câteva indicații, care ne-au ajutat. Am fost optimiști, ne-am spus unii altora că trebuie să luptăm, ceea ce am și făcut. Ne-am revenit și am câștigat”, a declarat Miller, „rezerva de aur” a Phoenix.

Cel mai bun jucător al Phoenix a fost Miller, cu 29 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Ceilalți realizatori ai echipei gălățene au fost: Brandon, care a reușit încă un „double-double”  cu 16 puncte, 7 recuperări și 10 „assists”; Bojovici 16 p., 2 r., 6 a.; Pavlovici 11 p, 6 r, 1 a; Guțoaia 5 p, 5 a; Vlaicu 1 p, 2 r și Pîrlog, o recuperare și o pasă decisivă.

În urma acestui rezultat, Phoenix se află pe locul secund în a doua grupă valorică (a locurilor 7-10), cu 25 de puncte, la trei puncte în urma formației BC Mureș Tg. Mureș, pe care o va întâlni duminică, pe teren propriu.   

 

 

Citit 1468 ori Ultima modificare Marți, 07 Martie 2017 10:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.