Baschetbaliştii de la Phoenix au răpus din nou Dinamo şi rezistă în lupta pentru play-off

Baschetbaliştii de la Phoenix au răpus din nou Dinamo şi rezistă în lupta pentru play-off
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix a ajuns la a treia victorie din faza secundă (grupa locurilor 7-10) a Ligii Naţionale (LN), după ce a câștigat, scor 92-85 (54-50), în fața formației Dinamo, contracandidată în duelul pentru ultimul loc calificabil în play-off.

Meciul de sâmbătă seara a fost început ezitant pentru echipa gălățeană, care s-a mobilizat şi a revenit repede: a egalat în minutul 7 (scor 20-20) și apoi a trecut la conducere. Phoenix a reușit performanța ca în doar două atacuri să marcheze 8 puncte la rând, prin Gugino și Miller, ambii cu câte un coș de trei puncte și o aruncare liberă fructificată. În min. 14, Phoenix avea deja un avans de 17 puncte (48-31).

Deşi echipa gălăţeană a controlat jocul, ultima parte a disputei nu a fost lipsită de emoţii. Oaspeții au reușit o apropiere periculoasă, la două puncte (scor 86-84), când mai erau 100 de secunde din joc, moment în care Miller a reușit un coș de 2 puncte pentru Phoenix cu fault în momentul aruncării, a înscris şi din „liberă”, suficient cât să dea o gură de oxigen echipei sale.

Cel mai bun jucător de la Phoenix a fost Miller, cu 30 de puncte (4 X 3p), o recuperare și două pase decisive, acesta fiind, de altfel, cel mai eficient realizator al „dublei” cu Dinamo din faza secundă a LN (în tur a marcat 29  din cele 85 de puncte ale echipei gălăţene).

„A fost o victorie dificilă, dar muncită, în care adversarii ne-au făcut jocul mai greu și am avut nevoie de un efort suplimentar pentru a reuși să câștigăm. Ne așteaptă două meciuri grele, de totul sau nimic”, a declarat Miller, „naşul” dinamoviştilor.

Astfel, Phoenix a confirmat din nou că reprezintă un coşmar pentru Dinamo, echipă pe care, începând din sezonul 2014-2015 în care s-au duelat pentru promovare, a învins-o în nouă din cele 11 meciuri directe.

Ceilalți realizatori ai echipei gălățene au fost: Gugino - „double-double” cu 17 puncte, 10 recuperări și 4 „assists”; Bojovici - 18 p., 7 r., 7 a.; Pavlovici - 13 p, 1 a; Pârlog 8 p, 3 r, 2 a; Brandon 6 p, 7 r, 5 a; Guțoaia 3 recuperări, 1 pasă decisivă. Au mai jucat Vlaicu și David Stan, acesta din urmă aflându-se la debutul în prima ligă. 

„Promovăm juniorii din propria pepinieră. Azi l-ați văzut pe David Stan, după ce la meciul cu Oradea a fost Mihai Grecu, care a și marcat în ultima secundă a partidei. Cred că botezul într-un meci câștigat, cu tensiune și adrenalină, îi va da motivația necesară pentru a avea mai multă încredere”, a comentat antrenorul Florin Nini acest debut.

După acest rezultat, Phoenix se menține pe locul 8, cu 30 de puncte, la egalitate cu liderul seriei, BC Mureș, care va juca luni seară cu SCM U Craiova (27 puncte). 

Următoarele două meciuri pentru Phoenix se vor disputa în deplasare, la Tg. Mureș (31 martie), respectiv la Craiova (5 aprilie).

 

 

Citit 1143 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2017 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.