Playoff-ul Ligii Naţionale pentru locurile 5-8. Phoenix pierde în deplasare şi ajunge la "decisiv"
Foto: Foto Sonia Baciu

Playoff-ul Ligii Naţionale pentru locurile 5-8. Phoenix pierde în deplasare şi ajunge la "decisiv"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a pierdut, scor 83-93 (49-44), în faţa formaţiei CSBT Alexandria, într-un meci disputat marţi, în deplasare, contând pentru faza locurilor 5-8 din playoff-ul Ligii Naţionale.

Cu 1-1 la general, după 65-58 la Galaţi, al treilea meci, cel decisiv pentru ajungerea la duelul de locurile 5-6, se va disputa vineri, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor din Galaţi.

Ambele echipe au avut probleme de efectiv, lipsind o parte dintre jucătoarele din străinătate cu care au abordat mare parte din acest campionat, astfel că nivelul valoric dintre cele două adversare a fost unul apropiat. Meciul a fost echilibrat, la pauză gălăţencele conducând cu cinci puncte, scor 49-44, iar din minutul 24 jocul a curs în favoarea gazdelor. Acestea au reuşit o serie de 12 puncte la rând, de la 56-60 la 68-60 (min. 29), ca apoi diferenţa să se mărească la 19 puncte, în minutul 37. Gălăţencele au încercat să revină, au redus din diferenţă, dar insuficient pentru a schimba soarta meciului.

„Din păcate, cu tot efortul depus, nu am reuşit să obţinem victoria la Alexandria, oboseala spunându-şi cuvântul. Este extrem de greu să facem faţă, având în vedere că avem două meciuri pe săptămână şi un număr redus de jucătoare. Însă nu avem timp să ne gândim la ce a fost. Trebuie să mergem înainte şi să ne pregătim mental pentru meciul trei, decisiv. Am muncit enorm pentru a ajunge aici şi ne vom juca şansa până la capăt”, a declarat Romina Filip, una dintre integralistele de la Phoenix. Aceasta a fost cea mai productivă jucătoare a echipei gălăţene, cu 31 de puncte (5x3), 8 recuperări şi 2 pase decisive. Celelalte realizatoare de la Phoenix au fost: Jeanette Jackson 19 puncte, 4 recuperări, 3 “assists”, Kerah Nelson 14 p, 7 r, 5 a (40 minute); Alexandra Dumitrache 13 p, 2 r, 4 a; Bianca Fota 6 p, 3 r, 3 a;  Denisa Fota 3 recuperări şi Andreea Şoptică 3 recuperări, 2 pase decisive.

În cealaltă „dublă”, dintre Univ. ICIM Arad şi CSM Satu Mare, aceasta din urmă se afla la trei secunde de a doua victorie, scor 62-61, moment în care arădencele au beneficiat de două aruncări libere pe care le-au fructificat şi au trimis confruntarea în „decisiv”, cu scorul final de 63-62.

Învingătoarele din cele două partide de vineri vor juca apoi pentru locurile 5-6, în timp ce învinsele îşi vor disputa locurile 7-8.

Citit 930 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2017 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.