Drăgulescu, fericit că i s-a cântat imnul la Europenele de la Cluj-Napoca

Drăgulescu, fericit că i s-a cântat imnul la Europenele de la Cluj-Napoca
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sportivul român Marian Drăgulescu a câștigat, sâmbătă, medalia de aur în concursul la sol din cadrul Campionatelor Europene, prima a delegației României la competiția găzduită în aceste zile de Cluj-Napoca.

În vârstă de 36 de ani, multiplul campion mondial și european a fost notat de arbitri cu 14,500 puncte în urma exercițiului său.

Medalia de argint a revenit gimnastului Dmitrii Lankin din Rusia (14,466 puncte), în timp ce bronzul a fost obținut de Alexander Șatilov (14,400 puncte).

Marian Drăgulescu câștigase medalia de argint la sol la ediția 2016 a Campionatelor Europene de la Berna. El are în palmares 10 medalii de aur la Campionatele Europene, dintre care patru de aur sunt la sol. 

Drăgulescu va concura şi duminică în finala de la sărituri. Tot duminică, Larisa Iordache și Cătălina Ponor vor concura în finala la bârnă.

Marian Drăgulescu a declarat că aurul cucerit sâmbătă este cea mai importantă medalie din cariera sa, deoarece a obținut-o acasă, în fața a 7,000 de români.

"Am avut o dorință, să mi se cânte imnul la această ediție a Campionatelor Europene, acasă. A fost dorința mea cea mai mare și mi s-a îndeplinit. Este cea mai importantă medalie pentru mine pentru că am obținut-o acasă, în fața a 7.000 de români. Acum am 10 medalii de aur, cinci de argint și două de bronz la Europene, pot să-mi deschid un muzeu oricând. A fost superb, m-am simțit extraordinar în sală alături de public. Am avut emoții, recunosc, pentru că mă gândeam că asta va fi cea mai valoroasă medalie a mea și îmi doream atât de mult să o câștig acasă", a spus Drăgulescu.

Sportivul român a precizat că nu va executa noua sa săritură în finala programată duminică. "Am avut ceva probleme cu spatele și, de câte ori am sărit-o, trebuia să stau 4-5 zile să mă refac. Am ales însă ca strategie să merg mai mult pe execuție și să fac totul cât mai corect. Oricum, voi lupta pentru medalie și la sărituri", a adăugat Drăgulescu. 

 

 

Citit 2232 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.