S-a dat "verde" şi oficial pentru barajul de promovare. Oţelul este campioană matematic în Liga IV

S-a dat "verde" şi oficial pentru barajul de promovare. Oţelul este campioană matematic în Liga IV
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

A fost mare sărbătoare pe "Siderurgistul", duminică seară, pentru suporterii roş-alb-albaştri şi echipa lor, Oţelul reuşind să-şi oficializeze accesul la barajul de promovarea în Liga a III-a.

În etapa a 20-a din Liga a IV-a, Oţelul, liderul autoritar al competiţiei, a întâlnit o echipă de la mijlocul clasamentului, Muncitorul Ghidigeni. Într-o atmosferă superbă, cu portarul Ştefan Bordieanu dând tonul la scandările suporterilor, Oţelul a făcut un nou meci cu multe reuşite ofensive şi s-a impus la un scor devenit obişnuinţă: 10-0. Autorii golurilor: Andrei Frunză - 4, Bahnaşu - 2, Perju - 2, Năpârlică şi Tudosă.
Antrenorul Stelian Bordieanu, ajutat de Eugen Baştină, a aliniat formaţia: Măstăcan - Radu, R. Codreanu, S. Ilie, Ciurea - Dajbog, Tudosă, Năpârlică - Bahnaşu, Perju, Frunză. Au mai jucat: Păduraru, Scutaru, Serea şi Ţâmpău.
Cu acest nou succes, Oţelul a ajuns la 20 de victorii din tot atâtea meciuri, rezultate cu care şi-a asigurat şi matematic câştigarea acestui campionat: mai sunt şase etape, iar a doua clasată Avântul Vânători, nu mai poate recupera nici măcar teoretic avansul de 18 puncte, amplificat de rezultatele directe în favoarea Oţelului. Jucătorii şi-au trăit intens bucuria acestui succes, cântând pe teren alături de suporteri minute bune, triumful fiiind udat, tradiţional, cu şampanie.
Astfel, s-a făcut un prim pas major în reclădirea unui club pe măsura celui căruia vrea să-i fie continuator, fost câştigător al titlului de campioană naţională în 2011, iar până la finalul sezonului se mai pregătesc alţii, importanţi, despre care vom vorbi pe larg în momentul concretizării lor.
La acest meci, Oţelul a primit donaţii din partea spectatorilor care au totalizat suma de 880 de lei, plus 20 de lire sterline, bani care ajută la rezolvarea problemelor cotidiene.
O dominare atât de autoritară a Ligii a IV-a gălăţene s-a consemnat ultima dată în sezonul 2012-2013, când Sporting Lieşti a câştigat toate meciurile şi apoi a reuşit promovarea. Diferenţa este că desprinderea matematică s-a produs mai târziu, cu patru etape înaintea finalului.
În rest, a fost o etapă incompletă, din cauza stării terenurilor după ninsorile de săptămâna trecută, care a impus multe amânări, astfel că s-a mai disputat un singur alt meci: Victoria Independenţa - Viitorul Costache Negri 1-2 (la juniori, 5-0).
Iată şi două rezultate din Liga a V-a: Mălina Smârdan - Foresta Şendreni 1-1 şi ASC Lascăr Schela - Avântul Matca 3-0.

Citit 15239 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.