Sportul gălăţean aşteaptă VOTUL consilierilor locali
Foto: Sonia Baciu

Sportul gălăţean aşteaptă VOTUL consilierilor locali
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sprijinul financiar de la municipalitate este aşteptat cât mai repede de entităţile sportive gălăţene, verdictul fiind posibil să fie dat în şedinţa de astăzi a Consiliului Local. Iniţial, din cauza unor întârzieri de ordin administrativ, repartizarea pe cluburi a banilor alocaţi pentru sport din bugetul municipalităţii nu se afla pe ordinea de zi a şedintei de Consiliu Local (CL), programată în această după amiază, situaţie care a generat îngrijorare în rândul conducătorilor cluburilor şi asociaţiilor sportive din oraş, majoritatea fiind într-o situaţie limită din punct de vedere financiar.

Totuşi, în cele din urmă, lucrurile par că s-au rezolvat, surse din Primărie transmiţându-le că mult dorita repartizare a banilor pentru sport a fost adăugată pe ordinea zi, informaţii similare ajungând şi la cluburi. Mai rămâne de îndeplinit o condiţie importantă, votul favorabil al consilierilor locali.

Perioadă competiţională decisivă

Mai toate cluburile şi asociaţiile sportive sunt în situaţia de a nu mai putea să aştepte încă o lună, în cazul unei amânări a rezolvării situaţiei, mai ales că unele sunt în cea mai importantă perioadă competiţională, în care se decide soarta întregului sezon.

Spre exemplu, echipa de futsal United, care a încheiat sezonul regulat pe primul loc şi are şanse reale la titlul de campioană, se află înaintea semifinalelor, pe care optim ar fi să le poată aborda fără presiunea suplimentară a salariilor restante, dincolo de banii necesari acoperirii cheltuielor competiţionale. O situaţie similară este şi la echipa de handbal feminin CSU Danubius, care mai are de jucat în "Cupa României" şi apoi importantul turneu de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională.

În vacanţă, fără bani în buzunar

Cu acelaşi nivel de nerăbdare aşteaptă votul de astăzi şi echipele care au încheiat deja sezonul, printre acestea aflându-se cea de hochei Dunărea, ai cărei sportivi au intrat în vacanţă cu conturile goale şi îşi aşteaptă salariile restante.

Tot în această perioadă se pun bazele sezonului următor, iar de şedinţa CL de astăzi depind negocierile cu antrenorii şi jucătorii. Un astfel de caz este cel al echipei de baschet feminin Phoenix, unde antrenorul Eugenio Rodrigues a lăsat să se înţeleagă că va continua doar dacă suma alocată de municipalitate va permite un buget cu care să nu se mai ajungă la urâta situaţie din sezonul recent încheiat, când toată munca a fost în van, după ce, din cauza întârzierii cu care au venit banii de la municipalitate, i-au plecat pe motiv de restanţe salariale mai toate jucătoarele americane, chiar înainte de play-off.

Citit 3786 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2017 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.