BOX. Ciocan şi-a apărat cu succes centura europeană WBO

BOX. Ciocan şi-a apărat cu succes centura europeană WBO
În imagine, pugilistul gălățean Cristian Ciocan, la antrenamentul în public premergător acestui meci
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE: Cristian Ciocan a câştigat la puncte meciul cu Zine Eddine Benmakhlouf, pe care l-a dominat categoric


Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan îşi va pune în joc, în această seară, centura de campion european la categoria grea, versiunea WBO, în faţa lui Zine Eddine Benmakhlouf, un algerian stabilit în Franţa.

Gala va avea loc în Germania, la Hamburg, meciul lui Ciocan putând fi văzut şi în România, la postul tv Sport.ro, care va prelua televizarea evenimentului începând de la ora 22,00.

Cristian Ciocan şi-a dorit acest meci pentru a nu avea o pauza prea mare înaintea unei foarte probabile lupte pentru centura de campion mondial, şansă pe care speră să o aibă în toamna acestui an. Pugilistul din comuna gălăţeană este pe locul 2 în clasamentul mondial WBO, poziţie care-i dă dreptul să se aştepte la o întâlnire cu deţinătorul titlului mondial, Jospeh Parker. Condiţia obligatorie este să câştige în această seară în faţa unui adversar care a fost până în decembrie 2016, timp de un an şi nouă luni, campion mondial al versiunii WBF, la categoria de greutate imediat inferioară. „Adversarul este un pugilist francez care a boxat la 90 de kilograme şi a urcat la categoria grea. Este un sportiv destul de bun, foarte mobil, nu putea să fie altfel la un meci de apărarea centurii”, l-a caracterizat Felix Păun, antrenorul lui Ciocan, pe Benmakhlouf.

Ciocan (29 de ani) are 25 de partide la profesionişti, cu 21 de victorii (12 prin KO) în palmares. Zine Eddine Benmakhlouf (40 de ani) are un bilanţ asemănător: 22 de victorii (12 prin KO), 5 înfrângeri şi un egal.

Citit 5748 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2017 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.