Gălăţeanul COSMIN HÎNCU a fost marele performer al Cupei României la badminton. TRIUMF în trei probe!

Gălăţeanul COSMIN HÎNCU a fost marele performer al Cupei României la badminton. TRIUMF în trei probe!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sportivii de la CS Universitatea Galaţi au reuşit performanţe excelente la Campionatul Naţional pe echipe (argint) pentru juniori I (sub 19 ani) şi "Cupa României" la probele individiuale, cu un bilanţ de 12 medalii.

Întrecerile au avut loc la Sala "Siderugistul", în weekendul trecut, şi au început cu duelul pe echipe, unde CSU a obţinut argintul, în componenţa Irina Călin, Ariana Alexa, Cosmin Hîncu, Ştefan Constandache şi Tudor Mircică.

În finală, CSU a fost învinsă de Sportul Studenţesc, echipă întărită prin "împrumutul" pentru acest turneu al timişoreanului campion naţional Daniel Popescu. Pe locul al treilea s-a situat campioana ediţiei precedente, CSS 6 Bucureşti.

Gălăţeanul Cosmin Hâncu, învins de Popescu la echipe, şi-a luat revanşa în faţa timişoreanului la "Cupei României", unde a câştigat dramatica finală a probei de simplu, cu 2-1, după "prelungiri" în setul decisiv: 24-22.

Hîncu a fost marele performer al "Cupei", reuşind să încheie pe primul loc şi în celelalte două probe în care a concurat: la dublu masculin, unde a făcut pereche cu Popescu (aici reprezentând CSM Timişoara) şi la dublu mixt, împreună cu Ioana Grecea (Sportul Studenţesc).

Celelalte medalii în "Cupă" pentru CSU au fost obţinute de Irina Călin şi Ariana Alexa, ambele pe locul al treilea la simplu feminin şi pe locul al doilea, împreună, la dublu fete, Ştefan Constandache şi Tudor Mircică - locul trei la dublu masculin, Irina Călin şi Ştefan Constandache - locul trei la dublu mixt.

Antrenorul Dorel Badiu s-a declarat foarte mulţumit de rezultatele sportivilor săi, nu doar de la competiţiile din weekendul trecut, ci din tot sezonul. "Felicitări lui Cosmin, care a arătat că este un adevărat campion, felicitări tuturor sportivilor noştri, le merită din plin pentru rezultatele din acest sezon. Sunt mândru de ei", a spus tehnicianul gălăţean.

În urmă cu o lună, echipa de badminton de la CSU a reuşit să câştige şi titlul naţional pe echipe la tineret (sub 23 de ani).

Citit 1331 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2017 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.