Handbalistele de la CSU Danubius au făcut cel mai important pas pentru continuarea în Liga Naţională

Handbalistele de la CSU Danubius au făcut cel mai important pas pentru continuarea în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de handbal feminin CSU Danubius a început foarte bine turneul de baraj pentru rămânere/promovare în Liga Naţională, de la Sf. Gheorghe, câştigând joi seară meciul cu Minaur Baia Mare, scor 26-20.

Astfel, formaţia antrenată de Valeriu Costea a făcut un pas foarte mare pentru a-şi asigura locul şi în ediţia viitoare a eşalonului de elită, având în vedere că este mare favorită în cealaltă partidă pe care o mai are de jucat în Grupa B, programată vineri (ora 18.00), cu HM Buzău (locul 3 în Seria A, liga secundă), echipă ce a fost învinsă categoric de băimărence în prima zi a turneului, scor 32-23.

Cu puţin timp înainte de ieşirea la încălzire, am avut parte de o mare surpriză din partea Dacianei Balaban Curtean. Deşi nu a făcut nici un antrenament cu echipa, aflându-se în perioada de recuperare după operaţia de la genunchi şi se ştia că a venit doar pentru a fi alături de coechipiere, Daciana a ieşit din vestiar echipată de meci, gata să intre la joc dacă ar fi fost nevoie.

Meciul a avut un început echilibrat, jocul defensiv al gălăţencelor nu prea a mers, astfel că formaţia băimăreană (locul 2 în Seria B a eşalonului secund) a condus de două ori (2-3 min. 7 şi 3-4 în min. 9). Lucrurile au intrat totuşi la timp în ritmul aşteptat, al dominării fetelor de la CSU Danubius. De la 5-5 în min.14, echipa din Galaţi s-a desprins la 9-5, chiar dacă Krnic a ratat un “7 metri”, apoi Emilia Anghel a parat şi o astfel de aruncare şi s-a ajuns la 10-5 în min. 20. “Emy” a recidivat peste patru minute, oprind încercarea de revenire a băimărencelor,

La pauză s-a intrat cu 12-8, iar diferenţele de valoare, experienţă şi meciuri tari “în picioare”, toate în favoarea echipei gălăţene, s-au simţit din plin şi în partea a doua. CSU Danubius şi-a mărit avansul, iar de la 16-9 în min. 41 soarta partidei era clară, spre entuziasmul micului grup de suporteri venit de la Galaţi.

În Grupa A, cealaltă formaţie venită din Liga Naţională, Unirea Slobozia, s-a impus cu 19-17 în partida cu Dinamo, cea mai puternică formaţie din liga secundă din acest turneu.

Reamintim, câştigătoarele celor două grupe îşi asigură locul în ediţia următoare a Ligii Naţionale.

Citit 2719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.