Momentul adevărului pentru OȚELUL, începe barajul

Momentul adevărului pentru OȚELUL, începe barajul
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Câştigătoarele celor 41 de campionate judeţene ale Ligii a IV-a, plus Bucureşti, sunt la startul momentului cel mai important al sezonului, barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Printre ele este şi Oţelul Galaţi, echipă renăscută de suporteri şi pentru care doar promovarea reprezintă finalul unui sezon reuşit.

Cele mai sonore nume prezente la baraj sunt cele patru echipele înfiinţate în vara anului trecut de suporterii cluburilor de tradiţie din România dispărute în ultima perioadă. Suporter Club Oţelul. Petrolul 52 Ploieşti, ACSF „Alb-Negru“ al Studenţilor Clujeni (continuatoarea „U" Cluj) şi Suporter Spirit Club Farul Constanţa întâlnesc adversari accesibili şi sunt favorite să obţină promovarea în Liga 3.

Petrolul va întâlni campioana din Dâmboviţa (Dentas Tărtăşeşti), "U" Cluj pe cea din Maramureş (FC Lăpuşul Târgu Lăpuş), SSC Farul pe cea din Tulcea (Pescăruşul Sarichioi), iar SC Oţelul pe cea din Iaşi (Unirea Mirceşti). Meciurile tur sunt programate astăzi, de la ora 18,00, Oţelul urmând să joace în deplasare.

De ieri, spre Mirceşti

Echipa gălăţeană a pregătit acest baraj pe măsura importanţei, s-a plecat în apropiere de Mirceşti de ieri, iar antrenorul Stelian Bordieanu are temele bine făcute, spunând că în nici un caz jucătorii nu trebuie să subestimeze adversarul, care nu e chiar unul de valoare modestă. „Nu trebuie să ne luăm după nume, că ar fi jucători dintr-o comună. Au jucători din Iaşi, din Bacău, care au fost prin liga a doua, chiar şi în prima ligă. E o echipă pe care trebuie să o respectăm, să fim atenţi şi să ne prezentăm în condiţii cât mai bune din toate punctele de vedere, pentru că ne aşteaptă două meciuri destul de dificile. Am informaţii despre ei, ştiu multe despre echipa lor, dar important este cum ne prezentăm noi”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Silviu Ilie, campion cu Oţelul în 2011 şi acum căpitanul echipei, cere coechipierilor săi un nivel de concentrare cum nu au mai avut tot sezonul pentru a uşura misiunea promovării cu o victorie din prima manşă: „Trebuie să ne concentrăm mai mult decât am făcut în timpul campionatului pentru a ne face un baraj uşor, să câştigăm la ei şi apoi, acasă, să sărbătorim împreună cu entuziaştii noştri suporteri promovarea. Am încredere în colegii mei că ne vom îndeplini acest obiectiv”.

Sfaturi de la „Para”

Gabriel Paraschiv, emblematicul fost fotbalist al Oţelului, este convins că se va reuşi promovarea, mizând atât de atmosfera din stadion de la meciul retur, cât şi pe potenţialul echipei, pe care a văzut-o jucând la Galaţi, recent, spunându-le jucătorilor ce atitudine trebuie să aibă pentru a reuşi în cariera de fotbalişti şi totodată să readucă Oţelul spre eşaloanele superioare. „Echipa e foarte bună, cu jucători talentaţi, care pot să crească. Depinde doar de ei, pentru că în ziua de azi puţini mai cred în meseria de fotbalist. Este şansa lor să ducă Oţelul mai departe, iar ca să reuşească trebuie să înţeleagă că, pentru a ajunge fotbalist, trebuie să munceşti foarte mult, să mănânci, să respiri şi să visezi fotbal. S-a creat o emulaţie şi ar fi mare păcat ca aceasta să nu fie întreţinută şi prin rezultate. La baraj, sunt convins că adversarul nu va avea nici o şansă, mai ales la retur, când sunt convins că vor fi 10.000 de oameni în tribună şi nici un adversar nu poate rezista aici”, a spus „Para”.

După episodul eliminării din semifinalele judeţe ale Cupei României, suporterii şi echipa au primit încurajări şi din nordul judeţului, de la Florin Virgil Doca, primarul din Valea Mărului, care a trecut printr-o experienţă similară, încheiată cu promovarea în Liga a III-a: „Fiţi tari şi aveţi încredere în echipă! Deja dezarmaţi? Ce înseamnă asta? Ca idee, în anul 2016, CS Avântul Valea Mărului se oprea în semifinalele Cupei după 3-2 ( 2-0 la pauză acasă) cu Fulgerul Smulţi şi 0-1 în deplasare, dar am câştigat Barajul! Aşa va fi şi acum! Hai, Oţelul!”.

Meciul retur va avea loc la Galaţi, pe 24 iunie, teoretic de la 17,30, dar este aproape sigură schimbarea orei, dorindu-se ca disputarea acestui meci să însemne şi reaprinderea instalaţiei de nocturnă.

Citit 7664 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2017 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.