Echipa gălăţeană de BASCHET vrea să îşi păstreze jucătorii străini. Miller, Brandon şi Pesici vor să rămână la Galaţi
Foto: Sonia Baciu

Echipa gălăţeană de BASCHET vrea să îşi păstreze jucătorii străini. Miller, Brandon şi Pesici vor să rămână la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Baschetbaliştii străini de la Phoenix vor să continue cu echipa gălăţeană şi în sezonul viitor. Este vorba despre sârbul Milos Pesic şi americanii Phillip Miller şi Drew Brandon. În schimb, un alt jucător american, Tony Gugino, va fi foarte greu de păstrat în lot, mai ales dacă nu vor fi resurse financiare pentru participarea în Liga Balcanică.

Conducerea clubului Phoenix spune că va încerca să păstreze cât mai mulţi dintre jucătorii de bază din seyonul trecut, însă totul depinde şi de situaţia financiară.  Din lotul de anul trecut, un singur străin şi-a arătat intenţia de a pleca de la Phoenix, Milos Bojovici, care a şi semnat cu echipa belgiană Betfirst Liege. 

Florin Nini, preşedintele clubului Phoenix are semnale că unii străini vor să continue la Galaţi. „Mare parte din jucătorii străini pot să spun că au sunat şi au dat semnale că ar vrea să rămână alături de noi. Lucru pe care şi noi îl vrem, să continue alături de noi pentru că şi-au creat fani, au creat o emulaţie pozitivă în rândul spectatorilor, au adus mulţi spectatori la meciurile noastre şi acest lucru s-a datorat nu numai valorii profesionale, ci şi, cu siguranţă, comportamentului lor din teren, dar și din afara lui”, a declarat Nini, care este totodată şi antrenorul echipei masculine.

Phoenix nu a început deocamdată negocierile cu jucătorii întrucât bugetul aprobat de Consiliul Local pentru clubul gălăţean de baschet este mai mic faţă de cel din sezonul trecut - 1.159.583 de lei. Din aceşti bani, o parte s-au dus pe datoriile acumulate în primele trei luni ale anului, când nu s-a primit subvenţia de la municipalitate. „La băieţi nu pot să spun că am început negocierile din acelaşi motiv. Trebuie să existe un buget real. Dacă nu e mai mare, să fie măcar cel din sezonul anterior şi pe baza unui buget real să putem să construim echipa”, a spus Nini.

Majoritatea jucătorilor, inclusiv cei români, îşi doresc să continue cu Phoenix indiferent dacă echipa va juca doar în Liga Naţională de Baschet. În schimb, americanul Tony Gugino ar rămâne la Galaţi numai dacă echipa va juca şi în Liga Balcanică.

Conform conducerii clubului, înscrierea în această competiţie, respectiv la EuroCup (la feminin) depinde foarte mult de aşteptata suplimentare bugetară din partea autorităţilor gălăţene, deocamdată solicitat dar fără un răspuns concret.

Altfel, deşi conform regulamentului echipele pot înscrie şase jucători străini de orice naţionalitate pe foaia de joc, în urma unor discuţii între conducerile cluburilor, s-a stabilit limitarea numărului de jucători americani la trei pentru sezonul următor. Astfel că Tony Gugino, Drew Brandon şi Philip Miller ar fi, în acest caz, singurii jucători americani din lotul celor de la Phoenix, restul străinilor urmând să fie aduşi din Europa sau din spaţiul ex-sovietic. Totodată, echipele sunt obligate de către regulamentul FRB să joace în permanenţă cu cel puţin un jucător autohtoh, în primul sfert fiind obligatorie utilizarea unui român cu vârsta sub 23 de ani.

Citit 2075 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2017 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.