Voinic din Piscu, bronz la ”Mondialele” de HALTERE

Voinic din Piscu, bronz la ”Mondialele” de HALTERE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gălățeanul Paul Dumitraşcu şi-a îmbunătăţit la Tokyo recordul personal la "aruncat", ridicând cu cinci kilograme mai mult ca la "Mondialul" juniorilor II, din aprilie


La Campionatul Mondial de haltere pentru juniori (sub 20 de ani) de la Tokyo (Japonia), România a participat cu patru sportivi, printre care s-a aflat şi gălăţeanul Paul Dumitraşcu, originar din comuna Piscu. Acesta a concurat în cadrul categoriei 69 kg şi a obţinut un rezultat excelent, medalia de bronz la stilul aruncat.

Dumitraşcu s-a clasat pe locul al treilea în ierarhia de la “aruncat”, după ce a ridicat cu succes bara încărcată cu 171 kg, un progres de cinci kg faţă de cât reuşise la “Mondialele” juniorilor II (sub 17 ani) din luna aprilie, unde obţinuse tot medalia de bronz, la acest stil.

În competiţia de la Tokyo, la stilul smuls, Dumitreaşcu a ridicat 127 kg (locul 12), astfel că în clasamentul de la total a încheiat pe locul al şaselea, cu 298 kg.

Paul Dumitraşcu a început practicarea acestui sport în comuna în care s-a născut şi celebrul Nicu Vlad (preşedintele FR Haltere), sub îndrumarea antrenorului emerit Alexandru Dumitrescu, la AS Siretul Piscu. Apoi s-a transferat la CSM Oneşti, iar din acest an a trecut la Steaua Bucureşti.

Performanţa lui Dumitraşcu de la Tokyo este cu atât mai lăudabilă cu cât a fost o competiţie pentru sportivi cu vârsta maximă de 20 de ani, iar el are numai 17 ani.

O a doua medalie de bronz pentru delegaţia României a fost obţinută de Sorina Hulpan, la totalul categoriei 63 kg. Ea a ocupat locul 4 la stilul smuls, cu 93 kg, după două tentative ratate la 97 kg, şi locul 5 la aruncat, cu 120 kg.

Astfel a fost depăşit obiectivul Federaţiei Române de profil, care îşi propusese obținerea unei clasări pe locurile 4-6 la o proba neolimpică (clasamentele pe fiecare stil) şi o clasare tot pe locurile 4-6 la proba olimpică (totalul).

Altfel, cu ocazia competiţiei din Japonia a avut loc şedinţa Comitetului Executiv al forului mondial de specialitate, în cadrul căreia gălăţeanul Nicu Vlad, preşedintele FR Haltere şi reales recent vicepreşedinde al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), a fost desemnat preşedinte al Comitetului Tehnic din cadrul Comitetului Executiv al IWF.

Multe medalii la "Naţionalele" de copii

Altfel, la Botoşani a avut loc Campionatul Naţional pentru copii, unde sportivii gălăţeni au avut rezultate foarte bune. Cei de la CS Şcolar Galaţi (antrenori Costel Dimofte şi Mariana Bălan) au avut un bilanţ excelent: 17 medalii, dintre care cinci de aur. Cel mai performant sportiv dintre gălăţeni a fost Mihaela Ilie (categoria 56 kg), cu trei medalii de aur, la cele două stiluri - smuls (75 kg), aruncat (93 kg) - şi la total (168 kg). Celelalte două medalii de aur au fost obţinute de Gabriela Marcovici (categoria 53 kg), care a fost campioană la smuls (65 kg) şi total (138 kg). Medaliile de argint au fost adjudecate de Mihaela Ivan (53 kg), Gabriela Marcovici (ambele la “sub 15 ani”), Ana Maria Raţu şi Ana Maria Câşleanu (la sub 12 ani). S-au situat pe treapta a treia a podiumului M. Ivan şi Andra Harabagiu. S-au mai remarcat Vlad Neacşu şi Gheorghiţă Alexandru, clasaţi pe locul şapte.

Foarte bine s-au prezentat şi halterofilii de la CS Municipal Dunărea Galaţi, pregătiţi de către antrenorii Marin Otinceanu şi Nicolae Mihai. Cele mai bune rezultate le-au înregistrat Argentina Sitaru (categoria +53 kg), cu trei medalii de bronz la Under 12 şi Magdalena Bejinariu (categoria 69 kg), trei medalii de bronz la Under 15. S-au mai remarcat Andrei Iorga - locul cinci, Andreas Kamen Kaan - locul şase şi Sebastian Onteluş - locul şapte.

Citit 2232 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.