Buchet de medalii pentru sportivii cu dizabilităţi

Buchet de medalii pentru sportivii cu dizabilităţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sportivii cu dizabilităţi s-au aliniat la startul unui nou concurs important, Campionatul Naţional Paralimpic. Desfăşurate pe stadionul şi în sala din Cluj Napoca, întrecerile au adunat la start un mare număr de sportivi din întreaga ţară. Aflaţi de fiecare dată printre animatorii întrecerilor, atleţii gălăţeni au fost şi de această dată protagoniştii concursului, obţinând numeroase medalii. Iată clasările gălăţenilor de la Sporting Club (preşedinte, Vasile Cristea), prezenţi în două discipline sportive: atletism şi tenis de masă.

La atletism, Eugen Bogdan a ieşit campion la săritura în lungime, a cucerit medalii de argint în probele de 100 metri şi 200 m şi s-a clasat pe locul trei la aruncarea greutăţii, dar şi la tenis de masă pe echipe. Aurelian Căuş a obţinut patru medalii de argint (100 m, suliţă, greutate şi lungime) şi una de bronz (la 200 m). Cornel Deaconiţa s-a întors cu două medalii de argint (100 m şi 1.500 m) şi trei clasări pe locul trei (200 m, tenis de masă individual şi pe echipe). Dumitru Marin a încheiat întrecerile cu două titluri de campion, la suliţă şi greutate, şi de trei ori s-a clasat pe locul III (tenis de masă, 100 m şi 200 m). Gigi Agache a devenit dublu campion naţional, la suliţă şi greutate, şi s-a clasat al treilea la săritura în lungime.

Marele câştigător a fost cunoscutul şi talentatul atlet cu dizabilităţi Marian Petria. Ca de fiecare dată, Marian a dominat întrecerile la startul cărora s-a aliniat, depăşindu-şi adversarii la toate probele. El a devenit triplu campion naţional: la 100 m, 200 m şi lungime. Fiind un atlet mai special, el se pregăteşte permanent cu antrenoarea Marlena Chiţu, căreia îi mulţumeşte şi pe această cale, ca şi tuturor celorlalţi care l-au sprijinit.

Citit 928 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2017 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.