Juniori români, calificaţi în finalele din Franţa

Juniori români, calificaţi în finalele din Franţa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipele de tenis juniori Under 12 ale României s-au calificat în finalele Nation Challenge, care se vor disputa săptămâna viitoare, în Franţa.

Săptămâna trecută, la Galaţi, au avut loc calificările pentru finalele competiţiei Nation Challenge by Head Under 12, zona D. Echipele României au obţinut un loc în finala care se va desfăşura, săptămâna viitoare (10-13 august), în Franţa.

Echipa masculină a României, formată din Mihai Coman, Robert Guna şi David Manu, coordonată de gălăţeanul Florin Şipoş, a încheiat pe locul al doilea în grupa A, unde a înregistrat două victorii (2-1 cu Ucraina şi, respectiv, Turcia) şi o înfrângere în faţa Rusiei (scor 2-1), iar în play-off a câştigat, scor 2-0, în faţa Bulgariei. Cealată echipă calificată pentru finala din Franţa a fost Elveţia, care a învins Rusia (scor 2-1).

“Copiii noştri au fost foarte buni, poziţia în lotul naţional fiind obţinută în urma rezultatelor de la selecţia de vară şi din campionatul naţional. Am muncit foarte mult pentru aceste rezultate, care au venit şi pe fondul unei echipe bine sudate”, a declarat Şipoş.

Finala masculină se va disputa la Academia de tenis a lui Patrick Mouratoglou. Celelalte şase echipe participante sunt: Croaţia, Cehia, Franţa, Marea Britanie, Belgia şi Olanda.

La feminin, echipa României (Iulia Ionescu, Maria Popa şi Lavinia Puiac) a încheiat play-offul pe locul 1, după ce a învins, scor 2-0, reprezentativa R. Moldova. În grupe, România a obţinut trei victorii, 2-1 cu Elveţia, 3-0 cu Serbia şi 3-0 cu Bulgaria. A doua echipă calificată pentru finala din Corsica (Franţa) este Spania. Celelalte şase formaţii finaliste sunt: Cehia, Slovacia, Italia, Polonia, Belgia şi Rusia.

Altfel, la baza sportivă Viva Club din Galaţi, de astăzi, se va desfăşura turneul “Summer Cup junior Fed Cup”, Zona C, competiţie destinată jucătoarelor de 16 ani. “Nivelul de joc pentru această competiţie este unul foarte ridicat, printre sportive aflându-se şi jucătoare care evoluează în turneele ITF de 15.000 şi 25.000 de dolari”, a spus Florin Şipoş, coordonatorul bazei Viva Club.

România va juca alături de Bulgaria, Franţa, Letonia, Polonia şi Suedia. Echipa României este formată din: Andreea Velcea (locul 1 în clasamentul naţional), Carmen Manu (locul 2) şi Oana Corneanu (locul 9).

Citit 998 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2017 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.