FOTBAL. Zimbrul Slobozia-Conachi, o nouă lovitură în "Cupa României"

FOTBAL. Zimbrul Slobozia-Conachi, o nouă lovitură în "Cupa României"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După ce a reuşit surpriza în faza judeţeană a "Cupei României", câştigând trofeul, Zimbrul Slobozia-Conachi continuă să impresioneze, trecând şi de primul tur al fazei naţionale, cu victorie la Buzău.

Reprezentanta Galaţiului în această primă etapă naţională a jucat, în deplasare, cu FC Buzău, ambele formaţii fiind câştigătoare ale fazelor judeţene. Echipa din Slobozia-Conachi i-a oferit o supriză plăcută micului grup de suporteri prezenţi la meci, reuşind să se impună cu 3-2 în faţa unei formaţii gazdă care sezonul trecut câştigase Liga a V-a buzoiană şi obţinuse promovat în al patrulea eşalon.

Cei de la Zimbrul au condus cu 1-0 şi 2-1, au fost egalaţi de fiecare dată şi au reuşit golul calificării în etapa a doua spre final, în minutul 87. Primul gol a fost marcate de State, din penalti, pentru 2-1 a înscris Ovidiu Lupu, directorul sportiv al echipei de Liga a III-a Avântul Valea Mărului, iar reuşita decisivă a fost semnată de Petrişor Tudosă, jucător la Oţelul în sezonul trecut. De altfel, la Zimbrul au mai evoluat alţi doi jucători ce au reuşit promovarea în Liga a III-a cu Oţelul, fundaşul central Ruben Codreanu şi mijlocaşul Năpârlică. Antrenorul Florin Anghel a început meciul în formula: Stoica - Fl. Grigoraş, Ruben Codreanu, M. Grigoraş, Ghisman - Cazacu, Lupu, Năpârlică, Tudosă - State, Spânache. Au mai jucat:  Boghean, Toma şi Timofte.

Zimbrul Slobozia-Conachi va juca în etapa a doua pe 23 august, când vor întra în competiţie şi trei dintre echipele gălăţene din Liga a III-a, Avântul Valea Mărului, Sporting Lieşti şi Metalosport.

În prima etapă naţională a "Cupei României" au fost prezenţi pe teren şi alţi doi gălăţeni: Alexandru Burloiu a arbitrat meciul Viitorul Fântânele (Constanţa) - Pescăruşul Tulcea, iar Răzvan Beldiman a condus jocul Victoria Ianca - CSM Focşani.

Altfel, echipele gălăţene care doresc să evolueze în noul sezon al Ligii a IV-a au termen limită de înscriere până pe 15 august. Printre formaţiile care deja au depus cereri de înscriere se află şi nou înfiinţata Asociaţia Sportivă "Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi", care are nevoie de acceptul celorlalte echipe din Liga a IV-a pentru a începe direct din acest eşalon.

Citit 3433 ori Ultima modificare Joi, 10 August 2017 21:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.