Echipa gălățeană de FUTSAL a pierdut în faţa campioanei
Foto: Sonia Baciu

Echipa gălățeană de FUTSAL a pierdut în faţa campioanei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa gălăţeană United a pierdut, scor 2-6 (1-1), în faţa campioanei en-titre Autobergamo Deva, într-un meci disputat luni seară, la Galaţi, contând pentru etapa a treia din Liga I de futsal, ratând astfel prima ocazie de revanşă, după finala ediţiei precedente de campionat.

Partida a fost una foarte disputată până la jumătatea reprizei secunde, cu faze spectaculoase de ambele părţi şi cu multe ocazii. Scorul a fost deschis de oaspeţi, în minutul 14, prin Florin Ignat, iar gălăţenii au egalat cu câteva secunde înainte de pauză, prin reuşita brazilianului Kailon Borges, din pasa conaţionalului acestuia, Guilherme Varela.

Devenii au revenit repede în avantaj, în minutul 2 al reprizei a doua, iar United a replicat prin golul de 2-2 (min. 25), tot în urma unei combinaţii a celor doi brazilieni, Varela şi Borges.

Echilibrul s-a rupt în minutul 30, când United a avut o lovitură liberă din apropierea liniei de şase metri de la poarta oaspeţilor. Deşi antrenorul Cosmin Gherman a cerut timp de odihnă pentru a indica schema execuţiei, gălăţenii au greşit-o şi au fost taxaţi de contraatacul echipei din Deva, care a înscris pentru 2-3. Din acel moment, nivelul de joc al echipei gălăţene a scăzut mult şi s-a făcut 2-4, după o fază în care portarul Wellington a respins două şuturi, al treilea a ricoşat din bară, dar nimeni dintre coechipieri nu a intervenit să respingă! United a forţat prin scoaterea portarului şi introducerea unui jucător de câmp, dar fără să-şi creeze vreo ocazie majoră, iar cei din Deva au profitat şi au mai înscris de două ori, prin Fereira, în poarta goală (min. 36), şi Robert Matei, în penultimul minut.

Antrenorul Cosmin Gherman a apreciat că diferenţa s-a făcut în câteva momente de neatenţie şi că este posibil să fi încărcat prea tare antrenamentele, asumându-şi responsabilitatea eşecului. “Sunt puţin dezamăgit, pentru că mult timp cred că am jucat mai bine decât ei, am avut agresivitate, am făcut multe lucruri bune. Au fost mici momente de neatenţie şi pe asta s-a făcut diferenţa. Mergem înainte, nu e niciun fel de problemă. Îmi asum răspunderea pentru înfrângerea asta. Am avut o lună şi jumătate foarte încărcată, poate că i-am pregătit prea mult, dar am încredere în ei. Este doar etapa a treia, campionatul este lung. Echipa va creşte de la zi la zi, cu siguranţă se va vedea asta în jocurile viitoare. Înfrângerea aceasta ne întăreşte, ne face mai uniţi”, a declarat tehnicianul echipei gălăţene.

Lotul cu care United a abordat partida a fost format din: Wellington, Dinicuţă - Cojoc, Burdujel, Laşcu, Cireş, Nica, Apostol, Crăciun, Varela, Crişan, Kailon şi Bogdan Covaci.

Următorul meci al celor de la United va avea loc pe 1 octombrie, în deplasare, cu Imperial Wet Miercurea Ciuc.

Citit 990 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2017 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.