SC Oțelul şi FC Universitatea, meciuri importante la Galaţi

SC Oțelul şi FC Universitatea, meciuri importante la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două derbiuri pentru fotbalul gălăţean, unul pentru cel feminin şi altul, judeţean, în Liga a III-a. Duminică, 12 noiembrie, FC Universitatea va avea un nou cuplaj fotbalistic, cu începere de la ora 11,00, pe Stadionul "Siderurgistul", al doilea din acest tur de campionat, când sunt programate două derbiuri. Cel mai important este meciul echipelor de Liga a II-a, în care FC Universitatea are un parcurs excelent: cinci victorii şi un golaveraj deosebit: 21-2. Gălăţencele, aflate pe primul loc în clasament, primesc vizita unei contracandidate la promovare - Selena Constanţa (locul 2, golaveraj 16-3).

Antrenorul Gabriel Călinescu descrie acest meci ca pe o finală. "Este jocul în care se poate decide liderul campionatului. Din punctul meu de vedere, este cel mai important joc al nostru. Întâlnim un adversar de calibru, o echipă omogenă, care a jucat împreună în ultimii 6-7 ani. Adversarele au şi un buget mai mare. Sperăm ca diferenţa între cele două echipe să fie una benefică nouă. Avem o echipă tânără, talentată, cu două jucătoare convocate la lotul naţional. Ne dorim să facem un meci bun şi să obţinem toate cele trei puncte", a declarat Călinescu.

Chiar dacă echipa gălăţeană nu este motivată din punct de vedere financiar, ca urmare a alocării unei sume mult sub cea solicitată dinspre municipalitate, "dorinţa şi voinţa fetelor sunt mult mai mari. Vrem ca pe viitor să putem să le recompensăm pe măsură",  a concluzionat tehnicianul gălăţean.

Al doilea meci, de la ora 14,00, este cel al echipei din Liga a III-a, în care "universitarele" vor juca cu Vulpiţele Galbene Roman, echipă aflată pe primul loc în clasament.

SC Oţelul, derbiul judeţean, la Galaţi

Un meci foarte important are loc şi în Liga a III-a, masculină, ajunsă la etapa a 11-a. Sâmbătă, 11 noiembrie, la Galaţi, pe Stadionul "Oţelul", de la ora 16,00, se confruntă, într-un derbi judeţean, SC Oţelul şi Sporting Lieşti. Aflaţi pe locul întâi, cu 22 de puncte, "oţelarii" nu au decât varianta victoriei. Cu trei puncte mai puţin, lieştenii au şi ei şansa lor, pentru care vor aborda acest joc. Oţelul se află la egalitate cu Aerostar, dar cu un meci mai mult disputat.

În celelalte jocuri ale rundei, Metalsport va juca cu Aerostar Bacău (Stadionul "Dunărea", ora 14,00), în timp ce Avântul Valea Mărului se va deplasa la CSM Paşcani.

Citit 1657 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2017 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.