Întârzierile SALARIALE pun jucătorii pe fugă. Cine a plecat de la CSM Dunărea
Foto: Sonia Baciu

Întârzierile SALARIALE pun jucătorii pe fugă. Cine a plecat de la CSM Dunărea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Hocheiştii gălăţeni au făcut, joi şi vineri, două meciuri bune, pierdute la limită, ambele cu scorul de 3-4, în faţa liderului neînvins al Ligii Naţionale, SC Miercurea Ciuc. Starea de spirit din cadrul clubului CSM Dunărea nu este la cei mai buni parametri. După plecarea antrenorului Cornel Chiriţă, care şi-a dat demisia săptămâna trecută asumându-şi rezultatele modeste, întârzierile salariale pun presiune în plus pe jucători. Astfel, pe acest fond, Botond Flinta este primul jucător care a plecat, în acest sezon, de la echipa gălăţeană. "Am plecat deja de la echipă. Sunt discuţii avansate între cele două cluburi (n.r. - CSM Dunărea şi SC Miercurea Ciuc). Aici aveam probleme cu banca, cu banii, întârzierile salariale, pe care într-o oarecare măsură le-am înţeles... plus că au apărut şi ceva probleme personale. M-am bucurat de perioada petrecută la Galaţi. Dunărea a arătat că merită să ajungă în play-off, reuşind să facă faţă, cu brio, unei echipe foarte puternice", ne-a declarat Flinta. Din păcate, contactat telefonic, directorul clubului, Mihai Brandabur a refuzat să ne ofere un punct de vedere oficial în această privinţă.

Înfrângeri la limită

Hocheiştii gălăţeni au făcut, joi şi vineri, două meciuri bune, pierdute la limită, ambele la scorul de 3-4, în faţa liderului neînvins al Ligii Naţionale, SC Miercurea Ciuc. Cu şansa de partea lor în al doilea meci, vineri, când au revenit de la 0-4, cu multe minute de superioritate numerică în ultima repriză şi numeroase ocazii de gol, partida a descris situaţia echipei gălăţene de la începutul campionatului: start greoi, dar aproape de a-şi surprinde adversarii.

Cu toate acestea, antrenorul secund, Vitalii Donika, este încrezător în jucătorii săi. "Echipa a jucat bine în aceste două meciuri, dar nu suntem o echipă completă. Aşteptăm ceva întăriri la echipă, jucători tineri, iar în jocurile următoare să arătăm mai bine. Luptăm pentru puncte. Avem nevoie de puncte pentru a obţine calificarea în play-off, iar următoarele meciuri trebuie să le câştigăm, vom avea meciuri importante cu Progym Gheorgheni şi Steaua", a declarat Donika, vineri seară.

Portarul Bogdan Popa, cel care a salvat meciul, consideră că CSM Dunărea are şanse de intrare în play-off. "Mai sunt destule meciuri până atunci, putem să câştigăm, am demonstrat că putem să ne mobilizăm şi putem să jucăm şi cu echipele bune aşa cum trebuie să jucăm. Trebuie să "furăm" puncte de peste tot, cum am încercat şi azi", a spus Popa.

În ceea ce priveşte atmosfera de la echipă, Popa consideră că este destul de dificilă. "Încercăm să trecem peste momentele grele de la echipă, cu tot ce se întâmplă. Noi încercăm să ne găsim liniile, am avut un jucător care s-a accidentat, s-au stricat iarăşi liniile, încercăm să facem un lucru bun din nimic. Atmosfera la echipă este grea. Lipsa de jucători, lipsa de bani se simt. Este un sport în care ai nevoie de siguranţă financiară şi de jucători străini care să ne ajute, mai avem destule locuri libere, cel puţin încă două. Săptămâna viitoare, avem promisiunea că vor veni doi jucători în probe, să vedem dacă vor rămâne. Încercăm să mergem mai departe, să strângem puncte, să salvăm ce mai poate fi salvat, ca să nu avem probleme cu intrarea în play-off", a completat Popa.

Pentru gălăţeni, urmează o pauză de trei săptămâni, următoarea etapă "dublă" din campionat fiind programată pe 1 şi 2 decembrie, în deplasare, la Progym Gheorgheni.

Citit 3270 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.