Arcada, înfrângere ruşinoasă

Arcada, înfrângere ruşinoasă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Runda a noua a Diviziei A1 de volei masculin a programat, sâmbătă, la Galaţi, mult aşteptatul derbi  Arcada - Steaua. Un derbi autentic, între primele două clasate, care erau departajate doar de setaveraj.

Din păcate, derbiul... nu a avut loc. Nu pentru că s-ar fi amânat, ci pentru că echipa noastră a fost departe de ceea se aşteptau suporterii, pe teren existând, practic, o singură echipă! Cu o evoluţie palidă, jucătorii Arcadei au fost conduşi la toate capitolele, pierzând într-o manieră ruşinoasă, în două dintre seturi chiar sub 20 de puncte. Este adevărat că unul dintre pionii principali - Adrian Gontariu, a privit meciul de pe margine, fiind accidentat, dar nici ceilalţi nu s-au omorât cu firea. Astfel stând lucrurile, meciul s-a încheiat foarte repede, cu scorul de 3-0 în favoarea liderului. Evoluţia scorului ne scuteşte de orice alte comentarii: setul I, 1-5, 6-6, 9-10, 14-19, 18-25; setul II, 5-2, 5-5, 15-9, 19-12, 21-21, după care au urmat mai multe egalităţi, pentru ca finalmente Steaua să încheie favorabil, 27-25; setul III, fără istoric, 2-2, 4-7, 7-11, 12-18, 15-22 şi 17-25.

Au arbitrat Tudor Pop (Cluj) şi Darius Meşca (Ploieşti).

Arcada a jucat în formula: Kovacevici, Despotovski, Bala, Rangel, Jeliazkov, Spînu - Majstorovici (libero). Au mai jucat Filippov, Zahar şi Paşcan.

Căpitanul echipei gălăţene, Filip Despotovski, ne-a declarat că atitudinea a fost ceea ce le-a lipsit în meciul pierdut cu Steaua. "Avem multe accidentări, în ultimele zece zile am fost doar şapte jucători la antrenamente, dar nu vreau să scot nevinovată echipa de la acest eşec. Prezentarea pe care am avut-o, prin atitudine, a fost total greşită şi trebuie schimbată. Chiar şi dacă am fost puţini la antrenamente, aşa nu trebuia să ne prezentăm nici dacă jucam împotriva juniorilor. În setul secund, am început să jucăm, am schimbat atitudinea, am ajuns la 19-12. E greu, după înfrângerea asta. Campionatul este lung, am pierdut trei puncte cu Steaua şi două cu Ploieştiul, acasă, concurentele directe pentru titlu. Acum trebuie să le scoatem la ei, o să fie şi mai greu, dar nu imposibil", a spus Despotovski.

Acesta a fost primul eşec al lui Nicuşor Harabagiu, de la preluarea echipei Arcada, în urmă cu două săptămâni.

Până la finele turului, Arcada va mai avea de disputat două partide, ambele pe teren propriu. Cu SCM "U" Craiova, duminică, 26 noiembrie, ora 13,30 (DigiSport), respectiv, CSU UV Timişoara, pe 2 decembrie.

CS Universitatea, victorie de trei puncte în Giuleşti

Veşti bune au venit din partea echipei feminine a Clubului Universitatea, chiar în timpul jocului Arcadei. Jucând în Capitală, cu Rapid, pentru primul loc, elevele antrenoarei Ileana Berdilă ne-au oferit o surpriză cât se poate de plăcută. Având o evoluţie cu adevărat de învingătoare, "studentele" au câştigat cu 3-0, şi, totodată, primul loc în Seria Est a eşalonului secund. La seturi, au fost trei evoluţii asemănătoare ale scorului: 7-8, 14-16, 29-27; 5-8, 16-13, 25-14; 3-8, 16-14, 25-23. "Sextetul" aliniat: Florina Chirilov, Iuliana Cazamir, Adriana Dudnic, Ionela Vlad, Irina Todaşcă, Teodora Şabloschi - Violeta Stan (libero). A mai jucat Cristina Artimov.

A fost ultima etapă a turului, care găseşte echipa gălăţeană pe locul întâi, cu 19 puncte, secondată de CSM Medgidia şi Rapid, cu câte 16 puncte. Va urma o pauză competiţională de două săptămâni, ca apoi să se dispute meciurile a două etape din retur, CSU urmând să joace la Medgidia (2 decembrie) şi acasă, cu CSM II Bucureşti - cu care a înregistrat singura înfrângere din turul campionatului Diviziei A2.

Citit 1179 ori Ultima modificare Duminică, 19 Noiembrie 2017 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.