United îşi caută dreptatea la FRF. Decizie finală, n-au făcut deplasarea

United îşi caută dreptatea la FRF. Decizie finală, n-au făcut deplasarea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

CS United nu a mai deplasat nici măcar echipa de tineret pentru meciul din deplasare cu Informatica Timişoara, din Liga I de futsal, pe care departamentul de competiţii al Federaţiei Române de Fotbal l-a reprogramat pentru astăzi.

"Am luat decizia de a nu ne prezenta. Pe lângă aspectul material, al costurilor unei noi deplasări la Timişoara (n.r. - aproximativ 10.000 de lei), nu există încă o sentinţă din punct de vedere juridic de la Comisia de Etică şi Disciplină a FRF. Ne gândeam iniţial ca, în semn de protest, să trimitem echipa de tineret la acest meci, dar am realizat că nu are rost să ne chinuim sportivii cu un drum aşa de lung (n.r. - 1.400 de kilometri, dus-întors). Nici nu ne gândim să nu avem câştig de cauză, decizia firească este meci pierdut pentru Timişoara, deoarece motivul invocat de ei (n.r. - opt sportivi cu toxiinfecţie alimentară) nu stă în picioare. Au 28 de jucători legitimaţi, oricare dintre aceştia putea intra pe teren, au drept de joc în prima ligă indiferent de vârstă. Ei aveau alte probleme, nu puteau folosi unii jucători din diverse motive şi au apelat la acest tertip. Adeverinţele medicale cu acea toxinfecţie alimentară au fost eliberate de o clinica de chirurgie estetică, iar asta spune totul. Avem chiar informaţii că doi dintre jucătorii lor erau în Serbia în ziua eliberării acelor adeverinţe", a declarat Toader Ştefu, preşedintele CS United.

Meciul Informatica Timişoara - United a fost programat iniţial pe 7 noiembrie, iar cu o zi înainte echipa gălăţeană, care deja ajunsese în Timişoara, a fost informată că meciul se amână, la solicitarea clubului bănăţean, invocându-se o toxinfecţie alimentară la opt jucători. Cei de la United spun că, în acea seară, i-au văzut pe unii dintre jucători "bolnavi" cu berea în faţă, într-un bar din Timişoara.

Acord cu Autobergamo Deva

În celălalt litigiu în care s-a aflat implicată echipa gălăţeană, cel al amânării partidei cu Autobergamo Deva, tot din deplasare, acesta a fost stins, în urma programării pe 30 noiembrie, o dată acceptată de United, vicecampioana ediţiei precedente. Aici problema a fost dorinţa celor din Deva de a se juca, mult prea târziu în opinia gălăţenilor, la jumătatea lunii decembrie, fără un argument regulamentar. Acum este vorba de doar patru zile distanţă de data iniţială, amânare cerută de Autobergamo, în condiţiile participării în cupele europene, iar United şi-a dat acordul.

În clasamentul Ligii I, United se află pe locul 4, cu două puncte mai puţin faţă de Informatica Timişoara (locul 3) şi la cinci puncte distanţă de lider, Autobergamo Deva (un joc în plus disputat).

Citit 1852 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.