O nouă cercetare disciplinară la adresa Laurei Codruţa Kovesi. Acuzaţiile aduse fostei şefe a DNA

O nouă cercetare disciplinară la adresa Laurei Codruţa Kovesi. Acuzaţiile aduse fostei şefe a DNA
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Digi 24 anunţă o nouă anchetă a Inspecţiei Judiciare (IJ) la adresa fostului procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Cercetarea disciplinară, legată de divulgarea unor date din dosare aflate în etapa de urmărire penală, a fost declanşată de mai multe săptămâni, după ce Inspecţia Judiciară s-a sesizat la începutul anului, relatează Digi 24. Mai exact, este vorba despre bucăţi de stenograme publicate într-un comunicat al DNA din 12 februarie 2018, în conţinutul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluţionare. Interceptările erau dintr-un dosar ce viza şantajarea unor procurori de la DNA Ploieşti.

Comunicatul a fost dat după ce Antena 3 a difuzat cu o zi înainte o serie de înregistrări audio în care ar fi fost redate discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Lucian Onea, cu Cosma Vlad, inculpat de structura locală a DNA.

Ancheta este în curs, iar la final inspectorii IJ vor decide dacă vor trimite dosarul la Consiliul Superior al Magistraturii.

Aceasta este a patra cercetare disciplinară demarată de Inspecţia Judiciară la adresa Laurei Codruţa Kovesi, precizează jurnaliştii din presa naţională.

Mai multe informaţii, AICI

Citit 2216 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2018 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.