Ziua Franței. Paradă spectaculoasă la Paris, recepţie la Bucureşti

Ziua Franței. Paradă spectaculoasă la Paris, recepţie la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 4.000 de soldaţi şi 220 de vehicule de luptă au defilat pe Champs Elysee, în timp ce 64 de avioane şi 34 de elicoptere au survolat centrul Parisului, în cadrul unei spectaculoase parade organizate de Ziua Franţei. „Națiunea română va rămâne veșnic recunoscătoare Franței”, a spus preşedintele României, Klaus Iohannis, la recepţia oferită de ambasada acestei ţări la Bucureşti.

O paradă impresionantă a avut loc, sâmbătă, la Paris, de Ziua Naţională a Franţei, anunţă Pro TV. Pe Champs-Élysées au defilat poliţişti, pompieri şi militari, iar în tribuna oficială alături de preşedintele Emmanuel Macron au stat prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong, şi şeful diplomaţiei japoneze, Taro Kono. Evenimentele care celebrează ziua de 14 iulie se vor încheia aproape de miezul nopţii la Paris, printr-un grandios foc de artificii la Turnul Eiffel.

Potrivit Digi24.ro, Ziua Franţei este sărbătorită şi în București. Sute de invitați, printre care și președintele Klaus Iohannis participă la recepţia oferită de ambasada Franţei, unde au fost invitaţi şi Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Viorica Dăncilă, dar nu au onorat invitaţia. În schimb, au dat curs invitaţiei Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă DNA, procurorul general Augustin Lazăr, şefuL SRI Eduard Hellvig şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Discursuri

În discursul său, ambasadorul Franţei, Michele Ramis, a vorbit despre valorile comune ale Europei, spunând că ”în relaţiile noastre cu România, precum şi cu ceilalţi parteneri, încurajăm toate eforturile ce vizează păstrarea şi apărarea acestor valori, printre care statul de drept şi independenţa justiţiei ocupă un loc central”.

Klaus Iohannis a vorbit despre importanța relației României cu Franța și a anunțat că la sfârșitul lunii noiembrie se întâlnește cu președintele francez Emmanuel Macron.

„Anul acesta sărbătorim Ziua Națională a Franței într-un moment de însemnătate deosebită pentru relația noastră istorică, și anume Centenarul Marii Uniri. Națiunea română va rămâne veșnic recunoscătoare Franței, care, prin misiunea militară franceză condusă de Generalul Berthelot, a venit alături de noi în momentele cele mai dificile din istoria noastră și a contribuit, prin credința în victorie și atașamentul pentru cauza libertății, la făurirea idealului național al Marii Uniri”, a spus Klaus Iohannis.

După discursul oficial, în cadrul căruia a exclamat „Vive la France! Vive la Roumanie!”, şeful statului român a urat, în franceză, succes echipei Franţei în finala Campionatului Mondial de fotbal de duminică: „Bonne chance pour demain avec le football!”.

Citit 1793 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Iulie 2018 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.