O cincime dintre urmăriţii din Spaţiul Schengen, capturaţi în România

O cincime dintre urmăriţii din Spaţiul Schengen, capturaţi în România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Românii sunt ori printre cei mai "prolifici" infractori, ori ţara noastră este refugiu pentru persoane certate cu legea în alte state. Cert este că un procent însemnat al persoanelor urmărite în baza unor alerte poliţieneşti internaţionale, prin care statele membre Schengen cooperează pentru prinderea răufăcătorilor, este capturat la noi în ţară. Dovada: dintre cele 536 de persoane căutate şi reperate în ultima săptămână, 306 au fost localizate pe teritoriul ţării noastre, în privinţa acestora existând alerte în Sistemul Informatic Schengen.

"Poliţiştii români au pus în aplicare 28 de mandate europene de arestare, au depistat 103 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi şase persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente și au fost găsite 53 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

"La schimb", autorităţile române au primit 230 de persoane, identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 24 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar cinci erau semnalate ca dispărute de autorităţile române.

Citit 1587 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2018 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.