Încă o gafă a premierului Viorica Dăncilă, de Ziua Imnului Național

Încă o gafă a premierului Viorica Dăncilă, de Ziua Imnului Național
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a gafat din nou. Șefa Executivului a transmis, duminică, 29 iulie 2018, de Ziua Imnului Național, un mesaj în care a spus că imnul „i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”, dar, de fapt, evenimentul a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, în timp ce Câmpia Libertăţii se află la Blaj, fiind legată de momentul 1848, când s-a strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara”, relatează Digi 24.

„Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. "Deşteaptă-te, române!" le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat și pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”, a transmis premierul.

La scurt timp după ce presa națională a semnalat gafa, mesajul Vioricăi Dăncilă, postat și pe site-ul Guvernului, a fost modificat, iar apoi șters.

Citit 2931 ori Ultima modificare Joi, 09 August 2018 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.