Procurorii DNA au clasat dosarul ”Diaspora”

Procurorii DNA au clasat dosarul ”Diaspora”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) trag cortina într-unul din cele mai controversate scandaluri iscate în timpul alegerilor prezidențiale din urmă cu patru ani, anunță Pro TV, care informează că anchetatorii au fost nevoiți să claseze cercetările în dosarul votului din Diaspora.

Potrivit jurnaliștilor din presa națională, Direcția Națională Anticorupție a decis clasarea dosarului din două motive. Pe de o parte, este vorba despre refuzul Senatului de a-i ridica imunitatea lui Titus Corlățean, care era ministru de Externe la vremea respectivă. El a fost ținta a nu mai puțin de 70 de sesizări în legătură cu votul Diasporei. Procurorii DNA nu au putut să continue cercetările despre modul în care Corlățean a organizat secțiile de votare din străinătate, pentru că acesta beneficiază în continuare de imunitate parlamentară. În ciuda mai multor apeluri, fostul ministru de Externe nu a suplimentat numărul de secții de votare, iar românii care și-ar fi dorit să voteze fie au fost nevoiți să stea la cozi foarte mari, fie nu au mai putut să voteze.

O altă motivație explicată de procurorii DNA este legată de o decizie a Curții Constituționale a României (CCR), care a tranșat faptul că procurorii, oricare ar fi ei, DNA sau Parchetul General, nu mai au dreptul să facă investigații în legătură cu atitudinea politico-legislativă a celor care guvernează. Astfel, deși s-au identificat numeroase probleme în privința organizării scrutinului, indiferent care ar fi fost consecințele, iată, nu s-a mai putut face nicio investigație, relatează Pro TV.

La ambele tururi ale alegerilor prezidențiale din 2014, respectiv 2 și 16 noiembrie, în mai multe capitale europene cozile au fost uriașe la secțiile de vot, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Titus Corlățean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin, din cauza problemelor la votul din Diaspora și a scandalului uriaș generat de modul în care au fost organizate alegerile prezidențiale peste graniță.

Citit 1052 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2018 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.