Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Federaţia Operatorilor Români de Transport cheamă toţi transportatorii de mărfuri la protestul ce se va desfăşura la Strasbourg în 27 Martie, zi în care „ţările vestice încearcă să profite de situaţia generată de Brexit şi în care vor veni să voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate 1, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European”.
FORT afirmă că se opune vehement prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate: „Spunem cât se poate de hotărât: NU pentru restricţionarea cabotajului, respectiv introducerea unei perioade de „răcire" (cooling-off) înainte ca alte operaţiuni de cabotaj să poată fi efectuate în aceeaşi ţară cu acelaşi autovehicul; NU pentru întoarcerea acasă a conducătorilor auto cel puţin o dată la patru săptămâni, sau, în cazul în care şoferul alege să ia două repausuri săptămânale reduse, după trei săptămâni pe drum; NU pentru aplicarea regulilor detaşării la transporturile rutiere! Cerem reanalizarea condiţiilor de efectuare a perioadei de repaus săptămânal normal în cabina autovehiculului”.
Pentru a promova din nou această poziţie şi în încercarea de a bloca „un vot nedrept”, peste 300 de reprezentanţi ai FORT se vor deplasa la Strasbourg pe data de 27, pentru a participa la un protest similar celui din luna ianuarie 2019, alături de alte patronate din România şi din ţările estice. Totodată, FORT solicită public atât preşedintelui Iohannis şi guvernului României, cât şi europarlamentarilor români „să se implice serios în acest subiect, susţinând interesul firmelor de transport autohtone a căror activitate ar fi grav periclitată de adoptarea unor măsuri ce încalcă principiile de bază ale funcţionării Uniunii Europene”.

Citit 586 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2019 22:20

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro