Vremea se răceşte accentuat

Vremea se răceşte accentuat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Meteorologii au emis, duminică, o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în întreaga ţară, până miercuri dimineaţă la ora 9,00. Se vor semnala ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină. Vremea se va răci accentuat, iar la munte va ninge.

 Potrivit meteorologilor, de duminică de la ora 15,00, până miercuri la ora 9,00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. „Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15–25 l/mp şi izolat 40–60 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) şi în noaptea de duminică spre luni, în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni şi marţi (6 şi 7 mai) îndeosebi în sudul, estul şi centrul ţării”, anunţă meteorologii. Conform, vremea se va răci accentuat, luni în vestul şi nordul ţării, iar marţi şi în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marţi, precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge şi vântul va avea intensificări, cu rafale de 60–70 km/h, spulberând zăpada.
Luni dimineaţa se vor înregistra 12–13 grade, iar temperatura maximă va fi de 21–23 de grade. Marţi dimineaţa vor fi în jur de 10 grade, după-amiaza 11–13 grade, iar miercuri dimineaţa termometrele vor arăta 6–7 grade.
Această răcire accentuată a vremii este cauzată un val de aer arctic, extrem de rece și rar pentru luna mai, care a pus stăpânire, încă din weekend, pe regiuni extinse din Europa. Masa de aer polar ajunge inclusiv în sudul continentului, în zona Mediteranei, dar și în nordul Africii, anunță Severe-weather.eu. Masa de aer polar a intrat joi în zona Europei, în partea de nord, dinspre zona arctică a Rusiei, până în peninsula scandinavă, cuprinzând inclusiv zone din Danemarca, Marea Nordului și insulele britanice. Vineri, frigul a cuprins Franța, sudul Germaniei, Cehia, Slovacia și sudul Poloniei, iar sâmbătă și duminică masa de aer arctic a ajuns până în nordul Balcanilor, urmând apoi înspre Mediterană. Astăzi, vremea se răceşte în majoritatea zonelor din estul, centrul și sudul Europei, iar temperaturile vor scădea până și în nordul Africii. Până miercuri, regiuni extinse din Europa Centrală și de Est vor fi expuse riscului de îngheț. Vremea va reveni la normal de joi încolo, când masa de aer polar se va dispersa, iar temperaturile vor crește din nou.

Citit 1911 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.