Instabilitate atmosferică în aproape toată ţara

Instabilitate atmosferică în aproape toată ţara
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două atenționări cod galben de vijelii, pentru județe din mai bine de jumătate de țară, valabile până marți dimineață, la ora 6,00.

Prima atenționare cod galben de furtuni a intrat în vigoare duminică, la ora 16,00, expiră luni dimineață și vizează județe din Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia.

Cea de-a doua atenționare cod galben de furtuni intră în vigoare astăzi, la ora 12,00, expiră marți dimineața la ora 6,00 și vizează județele din centrul țării. ANM transmite că, până marți dimineața, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În paralel, este în vigoare și o informare meteorologică de vreme rea, până marți seara, la ora 22,00, prin care meteorologii avertizează că, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.

Citit 1840 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2019 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.