Dacian Cioloş, candidat pentru conducerea grupării Renew Europe

Dacian Cioloş, candidat pentru conducerea grupării Renew Europe
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacian Cioloş a anunţat oficial că şi-a depus candidatura pentru poziţia de lider al noii grupări din Parlamentul European, "Renew Europe" - "Reînnoim Europa". Fostul premier român şi comisar european pentru agricultură şi-a confirmat candidatura, pentru Politico. "Da, candidez", a afirmat Cioloş. Conform Politico, Cioloş este principalul favorit, după ce fostul ministru francez pentru Europa, Nathalie Loiseau, s-a retras din cursă.

"Bineînţeles, încrederea cetăţenilor vine cu o imensă responsabilitate. Ei se aşteaptă la o Europa diferită şi mai bună. Se aşteaptă la rezultate concrete. Trebuie să gestionăm situaţia protecţiei sociale şi trebuie să facem cetăţenii mai puternici în faţa revoluţiei digitale, de exemplu. Trebuie să facem o treabă mai bună privind schimbările climatice. Trebuie să găsim o soluţie pentru migraţie, pentru ca eforturile să fie înţelese mai bine. Trebuie să oferim de asemenea putere mediului de afaceri şi start-up-urilor", a afirmat Cioloş, pentru Politico.

Din "Renew Europe" fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron), precum şi alţii. Partidul lui Macron a informat că a dorit să evite cuvântul "liberal" pentru că este folosit des în Franţa cu sens negativ, ca o reprezentare a ultra-capitalismului "fără suflet". Gruparea are în total de 110 locuri în noul parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron, precum şi a Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.

Citit 756 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2019 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.