Mesaj al președintelui Klaus Iohannis: O țară în care legea este egală pentru toți

Mesaj al președintelui Klaus Iohannis: O țară în care legea este egală pentru toți
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a transmis, cu ocazia Zilei Justiției, că este nevoie de dezbatere în societate cu privire la provocările din sistem, enumerând încărcătura instanțelor sau lipsa dotărilor logistice. Președintele spune că e nevoie și de acțiuni care să reducă distanța dintre cetățean și instituții.

„În societățile democratice, justiția independentă este garanția fundamentală pentru înfăptuirea dreptății și menținerea echilibrului social. Esența principiului statului de drept constă în respectarea legilor și în asigurarea unei justiții corecte și aplicate egal tuturor cetățenilor. Pentru a putea fi însă îndeplinite aceste deziderate, este nevoie ca legile să fie accesibile, clare și predictibile. În caz contrar, când sunt făcute schimbări constante, fără o direcție unitară, respectul pentru lege are de suferit”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis. ”Ultimii ani au fost marcați de încercări repetate de a subordona justiția politicului, prin modificări intempestive ale legislației de organizare a sistemului judiciar, ale statutului magistraților și ale legislației penale. Acest asalt a determinat reacția promptă a cetățenilor, a magistraților, care și-au apărat cu demnitate valorile care le definesc misiunea, a forțelor politice atașate principiilor democratice, precum și a instituțiilor europene. Participarea impresionantă la referendumul din 26 mai a demonstrat, dincolo de orice îndoială, că românii susțin valorile europene, statul de drept și își doresc să trăiască într-o țară în care legea este egală pentru toți. Voința exprimată de cetățeni îi obligă pe decidenții politici să acționeze pentru consolidarea parcursului european al României și pentru o justiție dreaptă. Totodată, acest semnal transmis prin vot trebuie să îi responsabilizeze și pe toți cei care sunt implicați în asigurarea actului de justiție”, se mai menționează în mesajul președintelui cu ocazia Zilei Justiției.

Citit 827 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 15:24

1 comentariu

 • postat de O Românie fondată ilegal, legea este părtinitoare.
  Duminică, 07 Iulie 2019 16:10
  213.233.101.***
  Intro țară ilegală, legea nu poate fi egală pentru toți. Poate peste 40 de ani....au trecut 30 de ani, deci, cu răbdare se vor face toate, semne bune sunt.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.