177 de milioane de euro, pentru două noi penitenciare

177 de milioane de euro, pentru două noi penitenciare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Executivul a adoptat un proiect de lege privind un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, de 177 milioane de euro, pentru construirea a două penitenciare, în judeţele Prahova şi Buzău, şi a unei facilităţi pentru pregătirea personalului, în Ilfov.

„A fost adoptat un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii judiciare din România. În cadrul acestui împrumut, va fi finanţată construcţia a două penitenciare, unul în Berceni, judeţul Prahova, şi altul în judeţul Buzău, precum şi construirea unei facilităţi de pregătire a personalului din penitenciare în judeţul Ilfov şi un alt centru de recuperare a capacităţilor de muncă din penitenciare, în judeţul Braşov”, a declarat purtătorul de cuvânt Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Guvern.
Acesta a adăugat că pentru toate aceste proiecte costul total este de 221,5 milioane euro, iar actualul Guvern consideră că este o soluţie construirea de penitenciare, nu eliberările condiţionat anticipate.
„Costul este de 221,5 milioane de euro, din care valoare împrumutului este de 177 milioane de euro. Acest proiect de lege pentru aprobarea acestui împrumut este un act normativ extrem de important în zona judiciară, cunoscând problemele pe care sistemul penitenciarelor din România îl ridică, ca urmare a supraaglomerării. Actualul Guvern crede că soluţia pentru rezolvarea problemelor nu trebuie să fie în zona eliberărilor condiţionate anticipat, care au produs violenţă stradală şi fenomene sociale nedorite, ci politica de rezolvare a acestor probleme trebuie să se axeze pe investiţii în zona sistemului penitenciar”, a conchis Dancă.
Proiectul prevede aprobarea unui acord-cadru „de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul privind Modernizarea infrastructurii judiciare în România), în valoare de 177 milioane de euro, semnat la Bucureşti la 13 august 2019 şi la Paris la 2 septembrie 2019, denumit în continuare Acord-cadru de împrumut”, potrivit actului normativ adoptat de Guvern.

Citit 1579 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2019 19:04

1 comentariu

 • postat de Penitenciarele viitorului
  Miercuri, 11 Decembrie 2019 22:11
  89.137.136.***
  In China nu mai trebuie penitenciare ca ai te executa direct dar multa lume solicita penitenciare moderne ca in finlanda, norvegia , suedia in care omul acolo devine mai educat, invata o meserie sau chiar mai multe, citeste, devine bun si un om de tip nou gata sa ajute si sa dezvolte societatea. Penitenciarul trebuie sa reabiliteze si nu sa te faca mai criminal decat ai fost. In penitenciar trebuie camere in care sa se stea doar un singur individ sau maxim noi si nu 20-30 in camera. Daca sunt multi invata rele unii de la altii si cand ies afara se pun in cardasie si comit mai multi iar fapte penale. Sa se dea lege ca sa existe si penitenciare private asa cum exista si cimitire private si astfel statul nu va mai avea grija fondurilor. Vine privatul face penitenciar pe banii lui si isi scoate investitia punand si detinutii la munca.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.