Şi poştaşii primesc amenzi

Şi poştaşii primesc amenzi

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cea mai mare amendă aplicată, în 2019, de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pe piața serviciilor poștale, în cuantum de 30.000 de lei, a fost către Compania Națională Poșta Română, pentru nerespectarea condițiilor minime de calitate pentru trimiterile de corespondență internă din sfera serviciului universal.

În cazul celorlalți furnizori de servicii poștale, principalele nereguli au constat în furnizarea serviciilor poștale nenotificate, nerespectarea modalităților de predare a trimiterilor poștale către destinatari, lipsa sau nerespectarea conținutului avizului poștal, nerespectarea termenului de păstrare a trimiterilor poștale după avizarea destinatarilor, nerespectarea timpilor de livrare stabiliți în cazul serviciilor poștale expres sau modificarea tarifelor calculate şi încasate la momentul acceptării trimiterilor poștale.

În total, în 2019, ANCOM a efectuat 820 de controale pe piaţa serviciilor poştale, soldate cu 325 de avertismente şi 24 de amenzi, totalizând 141.500 de lei. Aproape o treime din numărul controalelor au vizat Poşta Română, în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, în urma acestora fiind aplicate 192 de avertismente și şase amenzi, în cuantum total de 55.000 de lei.

Citit 1289 ori Ultima modificare Joi, 13 Februarie 2020 21:16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro