Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că sunt în analiză mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, printre care limitarea programului pentru terase şi cluburi, respectarea regulilor de distanţare pe plajă pentru toţi cei care sunt acolo, indiferent dacă fac parte din aceeaşi familie, şi obligativitatea purtării măştii în aer liber, în spaţiile aglomerate.

Orban a afirmat că încă nu a fost luată o decizie legată de aceste măsuri, dar că autorităţile încearcă să ia decizii care să reducă riscul de răspândire a coronavirusului. "Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanţare pe plajă... E foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, şi atunci putem impune respectarea normelor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, cu mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, care mi-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, în pieţe sau faleze unde din cauza aglomeraţiei există risc de răspândire, şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate", a declarat premierul Ludovic Orban.
El a precizat că aceste măsuri sunt în analiză, că nu a fost luată încă nicio decizie, dar că Executivul încearcă să ia măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire.

Citit 647 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2020 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.