A debutat administrarea celei de-a doua doze a vaccinului anti-COVID-19

A debutat administrarea celei de-a doua doze a vaccinului anti-COVID-19
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID-19, asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, a primit duminică, 17 ianuarie 2021, a doua doză a vaccinului împotriva noului coronavirus.

”E destul de greu, dar avem speranța că scăpăm de pandemie. (...) Toți vrem să ne vaccinăm și să scăpăm”, a declarat ea, după efectuarea rapelului, potrivit Hotnews.ro.

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Prima doză i-a fost administrată pe 27 decembrie. "Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin făcut până acum”, declara ea atunci.

Peste 196.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare în România.

Reamintim că prima etapă de vaccinare a început cu imunizarea angajaților din spitale, iar de vineri, 15 ianuarie 2021, au început programările pentru etapa a doua de vaccinare, în care sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii cheie de activitate.

Citit 1027 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 13:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.